Ţolea în locul prefectului?!

10Comentarii
Ţolea în locul prefectului?!
Bătălia pentru fotoliul de prefect al Aradului a început chiar dacă Guvernul nu e încă format.

Arad - Nu s-au limpezit încă apele cu privire la cine va forma cu adevărat noul Guvern că bursa zvonurilor din Arad a „luat foc” în privinţa numelui celui care va ocupa fotoliul de prefect al Aradului.

Gavril Popescu nu pare însă grăbit să lăase scaunul gol (se spune că ar putea rămâne pe fotoliu dacă PD-L va face Guvern cu liberalii, dar are şanse, mult mai mici, ce-i drept, şi în cazul în care PSD va intra la guvernare), iar cei care susţin astfel amintesc de relaţiile pe care prefectul le are totuşi la Bucureşti şi de Meleşcanu.
Adrian Ţolea
Numai că fotoliul său are deja pretendenţi, dacă nu serioşi, cel puţin mulţi.
Bursa zbonurilor este condusă, surpriză, de Adrian Ţolea, care a intrat de curând pe lista candidaţilor. Surpriza este cu atât mai mare cu cât Adrian Ţolea, vicepreşedintele CJA, este cel pe care prefectul l-a suspendat din funcţie printr-un ordin.

Pedeliştii ar da astfel două lovituri: l-ar schimba pe Popescu cu cel pe care acesta a dorit să-l scotă afară din activitatea administrativă şi ar închide gura nesătuilor care cred că pentru un astfel de post se impune o cunoscută personalitate politică. Adrian Ţolea a început deja pregătirea de specialitate, iar acesta pare să fie atuul lui în faţa celorlalţi candidaţi. S-a şi stabilit, în plus, persoana care îi va lua locul în CJA: pecicanul Ioan Velici.
Şi alţii
Deşi este creditat de unii cu cele mai multe şanse, Ţolea nu poate să nu îşi facă griji în privinţa fotoliului de prefect. Potrivit zvonurilor, Dorel Căprar ar putea ocupa fotoliul de prefect dacă PSD va intra la Guvernare cu PD-L, iar motivul nu cred că mai trebuie amintit. Ca nume au mai fost vehiculate şi cele ale pedeliştilor Vasil, Năsui şi Jurcă. În PSD însă şi Remeţan, fost subprefect şi prefect interimar, speră să ocupe fotoliu, deşi aici cărţile le face se pare doar Marius Lazăr.
Alţii ar înclina însă să spună că fotoliul e pregătit pentru Dan Cancel, fostul comisar-şef al Grăzii Financiare.
Liberalii par cei mai detaşaţi de această bursă a zvonurilor. La PNL, alta pare a fi prioritatea: nu fotoliul de prefect şi cel de preşedinte de filială, unde mulţi îl dau ca fiind pe cai mari, datorită scorului din alegeri, pe Mihai Calimente.
Ţolea are pregătire!
Adrian Ţolea e favorit în cursă şi pentru că, din informaţiile pe care le avem, a început de curând studiile necesare ocupării acestei funcţii de demnitatea publică.

Din câte se pare, Ţolea este singurul dintre candidaţi care are, astfel, pregătirea necesară (cursurile pentru înalţi funcţionari publici durează trei luni). La pregătire, singurul contracandidat serios este subprefectul Carmen Ila, dar oficialul pierde desigur la capitolul apartenenţă politică.
A.B.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor