Şomerii riscă să rămână fără bani

21Comentarii
Şomerii riscă să rămână fără bani
ARAD. Vrei nu vrei statul te trimite la muncă. Acesta pare a fi principiul ce stă la baza aplicării unei noi ordonanţe în cazul şomerilor.

Practic, modificările elimină posibilitatea de a refuza un loc de muncă situat la o distanţă de cel mult 50 km de localitatea de domiciliu, cu menţiunea că în caz contrar şomerul ar putea rămâne fără bani.

„Este vorba despre acele cazuri de refuz al unui loc de muncă. Situaţia se va desfăşura după cum urmează: noi, Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă, îi vom da şomerului o repartiţie către o anumită firmă care face încadrări pentru persoane ce corespund profilului şomerului. Acesta va merge la firma în cauză şi dacă angajatorul va decide că şomerul trimis de noi este compatibil îl va încadra, iar dacă nu, nu. Noi nu putem obliga pe nimeni să angajaze o anumită persoană”, ne-a explicat directorul AJOFM Arad, Horia Ocolicean.

Potrivit lui Ocolicean doar în cazul în care şomerul va refuza să meargă la muncă fiind acceptat de angajator se va putea pune probleme suspendării plăţii indemnizaţiei, dar până în prezent AJOFM Arad nu s-a confruntat decât cu foarte puţine cazuri de acest tip.

Alte modificări

OUG 108/2010 modifică şi cuatumul indemnizaţiei de şomaj care va reprezenta 75% din valoarea indicatorului social de referinţă, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an. La suma rezultată se va adăuga, ca şi în prezent, un procent cuprins între 3 şi 10% din media salariului brut pe ultimele 12 luni, în funcţie de stagiul de cotizare.

JA-A.P.21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor