Oportunităţi pentru master, doctorat şi post-doctorat la UAV

1Comentariu
Oportunităţi pentru master, doctorat şi post-doctorat la UAV
ARAD – Cele patru noi laboratoare vor asigura baza materială necesară în domeniul cercetării ştiinţifice.

Institutul  de Cercetare – Dezvoltare – Inovare în Ştiinţe Tehnice şi Naturale al Universităţii Aurel Vlaicu din Arad va cunoaşte în acest an o lansare puternică prin dezvoltarea a patru laboratoare de cercetare noi în domeniul Ştinţe Tehnice şi Naturale în care vor activa şi specialişti din străinătate. Pentru dotarea acestor laboratoare se va achiziţiona aparatură performantă, care în mare parte va fi unică în Romania, în valoare de cca. 600.000 euro şi care va fi deservită pe lângă specialişti români şi de cercetători din străinătate.

Bază materială de excepţie

Fondurile de aparatură provin din proiectele de cercetare – dezvoltare naţionale şi internaţionale câştigate de UAV în anul 2009. Unicitatea şi diversitatea aparaturii achiziţionate va permite ca în cadrul Universităţii de stat arădene să se deruleze multiple stagii de doctorat şi post doctorat în domenii ca: inginerie mecanică şi chimică textilă, inginerie alimentară, protecţia mediului, biochimie, biotehnologii aplicate, etc. precum şi dezvoltarea de noi mastere Bolognia.

  Caracterul de unicitate al aparaturii va conduce implicit la dezvoltarea unei baze de cercetare cu utilizare multiplă la care au acces institute si universităţi de prestigiu din România şi străinătate, şi la o participare mai numeroasă a UAV în consorţiile de cercetare internaţionale şi naţionale pentru derularea de proiecte de cercetare şi programe educaţionale (master, doctorat şi post –doctorat) ca măsură pentru susţinerea activităţii de cercetare ştiinţifică performantă în viitor.

„Prin aceste acţiuni UAV se încadrează în strategia Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în acord cu direcţiile strategice de la nivel naţional şi european care susţin doar finanţarea universităţilor cu performanţe reale în cercetarea ştiinţifică universitară” aprecia conf. dr. ing. Cecilia Sîrghie, director cercetare – dezvoltare – inovare în ştiinţe tehnice şi naturale al Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad.

Studii doctorale

În perioada 2010-2012 se vor finaliza cel puţin 14 teze de doctorat şi stagii post-doc respectiv 20 teze de dizertaţie în inginerie mecanică şi chimică textilă, inginerie alimentară, protecţia mediului, biochimie etc.

M.A.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor