Opoziţie? Care Opoziţie în CJA?

De Alin Gherasim
Opoziţie? Care Opoziţie în CJA?
ARAD. 28 de hotărâri au fost aprobate în unanimitate de consilierii judeţeni, fără ca Opoziţia să pună măcar o întrebare referitoare la propunerile CJA.

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Arad (CJA), care a avut loc în data de 30 aprilie, a avut o ordine de zi lungă, pe aceasta aflându-se 28 de proiecte de hotărâre. Pe lângă proiectele des întâlnite, cum ar fi diferitele aprobări de planuri, costuri sau modificări ale organigramelor instituţiilor aflate în subordinea CJA, au fost şi unele subiecte mai „tari”, mai sensibile, care anunţau discuţii în plenul şedinţei. Însă surpriză. Opoziţia a părut că este aliatul Puterii. Nu mai puţin de 28 de proiecte de hotărâre au fost aprobate în unanimitate, fără ca aleşii judeţeni să pună măcar o întrebare referitoare la proiecte. Printre hotărârile votate în unanimitate au fost şi cele referitoare la contractarea a două credite bancare, în valoare totală de aproximativ 13 milioane de euro. Nici măcar aici consilierii din PSD nu au solicitat explicaţii suplimentare. Alte hotărâri discutabile ar fi putut fi cele referitoare la criteriile de performanţă pentru membrii Consiliului de Administraţie al Zonei Libere-Curtici-Arad, încheierea unui nou contract cu un reprezentat al Ministerului Finanţelor ce urmează să facă parte din acel consiliu de administraţie sau chiar aderarea CJA la o nouă organizaţie, respectiv la Consiliul Oraşelor şi Regiunilor Dunărene. Toate aceste hotărâri au fost adoptate în unanimitate. Chiar şi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Arad a trecut deşi, potrivit declaraţiilor unui consilier local, în comisiile care au avut loc cu o zi înainte de şedinţă, nici măcar nu au fost prezentate documentele pe baza cărora bugetul a fost modificat. Această ultimă şedinţă, coroborată cu şedinţele care au avut loc în ultimii doi ani de zile în CJA, arată un singur lucru: în CJA există o mare „Putere”, nu există Putere şi Opoziţie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !