Opt noi directori de școli în județ

De Eugen Rogojan
Reactualizat la:
3Comentarii
Opt noi directori de școli în județ
Concursul de ocupare a funcțiilor vacante de director și director adjunct a adus 8 noi directori și adjuncți.

Cinci instituții de învățământ au, începând cu anul școlar 2018-2019, directori care și-au obținut postul prin concurs. La Școala Gimnazială „Dr. Ioan Danicico” din Semlac, din cei doi candidați, a reușit să promoveze Vădăsan Daniela Maria, pentru funcția de director (punctaj maxim la interviu). Tot cu punctaj maxim a obținut și Matei Adrian Costel postul de director al Școlii Gimnaziale din Vânători, la fel ca și Clepe Elisabeta Maria pe cel de la Școala Gimnazială „Adam Nicolae” din municipiu. La Școala Gimnazială Șilindia, dintre cei doi candidați pentru funcția de conducere, doar unul s-a prezentat. Acesta – Rus-Mercea Geanina Lavinia – a reușit să promoveze proba cu 24,50 de puncte. Ceva mai bine a reușit să obțină Andra Eugen Iulian, cel care a promovat pentru funcția de director al Școlii Gimnaziale „Emil Monția” din Șicula.

Ajutoarele

În ceea de privește funcțiile de directori adjuncți, dintre cele 12 scoase la concurs, doar trei au fost ocupate. Este vorba despre postul de director adjunct al Școlii Gimnaziale NR.2 Pecica, ocupat de Blidar Anișoara Nicoleta, cel de la Liceul Tehnologic Vinga, ocupat de Lucian Rodica, și cel de la Clubul Sportiv Școlar „Gloria” Arad, ocupat de Lucaci Sebastian Mircea.

56 de posturi, 13 candidați

Cadrele didactice nu s-au înghesuit prea tare anul acesta să se înscrie la concursul de detașare în interesul învățământului. Din totalul de 56 de posturi scoase la concurs (44 de director, 12 de adjuncți), doar pentru opt au fost candidați înscriși. Dintre cei 13 candidați, doi nu s-au prezentat la proba interviului, iar alții trei au fost declarați nepromovați.

În căutare

Printre cele 51 de instituții de învățământ aflate în căutarea unuia sau a mai multora membri ai echipelor de conducere se numără Colegiul „Csiky Gergely” (1 director, 1 adjunct), Clubul Sportiv Școlar „Gloria” (1 director), Palatul Copiilor Arad (1 director, 1 adjunct) și Seminarul Teologic Ortodox Arad (1 director).3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor