Orădeancă la inaugurarea Promenadei Regina Maria din inima Parisului

De Veronica Bursaşiu
Mioara Pituț la inaugurarea Promenadei Regina Maria la Paris
Mioara Pituț la inaugurarea Promenadei Regina Maria la Paris - © FOTO: Casa regală
Mioara Pituț este consilier diplomatic la Ambasada României din Paris, iar pentru ea acest eveniment e un vis împlinit.

Mioara Pituț este absolvent al Colegiului Național Emanuil Gojdu și e diplomat de carieră. Tânăra a lucrat, la începuturi, în cadrul Consiliului Județean Bihor, la Direcția de Proiecte și Integrare Regională. Mioara Pituț nu a încetat să se perfecționeze, astfel că în 2006 o găsim lucrând în cadrul în cadrul Ministerului Agacerilor Externe, iar din 2008 la Ambasada României la Haga, unde se ocupa, în special, de cultură, diplomație publică și relațiile cu comunitatea de români din Olanda.

FOTO: Casa regală

Acum, Mioara Pituț este consilier diplomatic la Ambasada Franței din Paris și într-un clip filmat cu ocazia Centenarului Școlii Oltea Doamna, spunea că se află acolo, „fiindcă mi-am dorit și am avut și pregătirea necesară”. Săptămâna trecută am regăsit-o pe orădeancă în prim-planul manifestărilor ocazionate de dezvelirea plăcii inaugurale care consfințește atribuirea numelui Reginei Maria unei străzi, situată într-una dintre cele mai prestigioase arii ale capitalei Franței, eveniment la care a participat și Casa Regală a României.

În dreptul fotografiei în care Mioara Pituț apare cu placa pe care scrie numele Reginei, orădeanca a notat…„Poza unei zile de neuitat, cu Promenada la plimbare. De azi, «Promenada Regina Maria a României», la Paris, nu mai este un vis… Nu mă mai putea dezlipi de placă”.La inițiativa Ambasadei României la Paris, cu susținerea Primăriei Paris, a Grupului de Prietenie Ro-Fr din Adunarea Națională Franceză, o porțiune din promenada Senei poartă numele Reginei Maria. În acest fel se aduce un omagiu celei care în urmă cu 100 de ani pleda cauza românilor la Conferința de Pace de la Paris.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !