Ordine vs. dictatură pe centru

5Comentarii
Ordine vs. dictatură pe centru
ARAD – Primăria Arad anunţă că va modifica prevederile unei hotărâri care îi pune pe arădeni să-şi închidă afacerile.

Şedinţă anostă ieri în CLM, în pofida apariţiei surpriză a consilierului local Tiberiu Dekany. Deşi unele subiecte – precum transferul Spitalului Municipal la CJA şi posibila unificare a celor trei unităţi medicale din Arad sub un singur sceptru – puteau genera discuţii la nesfârşit – acest lucru nu a avut loc. Cei care nu s-au arătat întru-totul de acord cu proiectul privind transferul Municipalului, pentru că nu au primit date suficiente (vezi cazul alesului Claudiu Cristea) s-au abţinut, ceilalţi aleşi considerând că nu e nevoie să intervină şi că Primăria Arad a decis bine în locul lor.

Cutia Pandorei

Singurul subiect care a avut parte de intervenţii (patru la număr) a vizat proiectul de hotărâre cu privire “la respingerea cererii de revocare în parte a Hotărârii nr.187/2006  a CLM, republicată la data de 09 iunie 2010,  privind modificarea Regulamentului de desfăşurare a activităţilor comerciale în municipiu”.  Claudiu Cristea a intervenit din start şi a precizat faptul că este imposibil să se refuze desfăşurarea de activităţi comerciale în centrul istoric al oraşului. Alesul a deschis Cutia Pandorei, în condiţiile în care aceasta era şi nemulţumirea prezentată (sub formă de plângere prealabilă) de către societatea Delia Impex, care nu putea să înceapă o activitate (de gen spălătorie auto) în centrul oraşului, dar şi a zeci de arădeni, care au venit în ultima vreme să bată disperaţi la porţile Primăriei, după ce au primit adrese că trebuie să-şi închidă afacerile de pe centru.

Primăria ia măsuri

Cristea a indicat faptul că se pot impune reguli privind modul în care trebuie să arate afacerea în zona protejată, dar nu se poate refuza dreptul de a dezvolta o afacere acolo. Alesul a ţinut să precizeze că ştie că Primăria face deja demersuri pentru clarificarea situaţiei, dar că a ţinut să intervină pentru ca şi colegii lui să afle acest fapt.

Viceprimarul Geanina Pistru a intervenit pentru a preciza clar faptul că se lucrează deja la modificarea regulamentului pentru a elimina greşelile, acest demers fiind iniţiat la propunerea arădenilor. Geanina Pistru a precizat faptul că “în urma discuţiilor purtate cu comercianţii din municipiu, prin prezentarea acestora atât la ghişeu, cât şi la audienţe, s-a luat hotărârea iniţierii unui proiect de modificare a hotărârii în cauză”. Printre modificările propuse se află, potrivit viceprimarului, şi articolele care fac referire la interzicerea deschiderii unor noi societăţi care să desfăşoare activităţi încadrate în CAEN la 4520, cele deja înfiinţate urmând a-şi desfăşura în continuare activitatea doar sub condiţia deţinerii tuturor autorizaţiilor solicitate.

Doar subteran?

Celălalt viceprimar, Bognar Levente, a precizat faptul că trebuie să se facă distincţie între zona centrală a Aradului şi cea protejată, unde nu este normal să existe activităţi cvasi-industriale de genul spălătoriilor auto. Bognar a revenit asupra afirmaţiei restrictive şi a indicat că astfel de activităţi ar putea fi aprobate dacă se va rezolva problema aspectului lor (de pildă acestea ar putea fi “subterane”).5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor