Ordinea publică a fost tulburată în august

De Ioana Costas
Ordinea publică a fost tulburată în august
Jandarmii arădeni au dat amenzi de zeci de mii de lei, în luna august, pentru tulburarea liniștii publice în Arad.

Trăim într-un oraș agitat cu locuitori agitați. Am ajuns la această concluzie după ce – potrivit bilanțului întocmit de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Arad pe luna august – jandarmii au aplicat 178 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 45.800 de lei pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Pentru protejarea cetățenilor împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, jandarmii arădeni au dat alte 21 de amenzi în valoare de 7.500 de lei. În ceea ce privește pescuitul și acvacultura, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.700 de lei, iar pentru ilegalități în domeniul silvic jandarmii au dat o singură sancțiune contravențională, aceasta ridicându-se la suma de 3.000 de lei. În total, au fost aplicate 207 amenzi în valoare de 59.580 de lei pe parcursul lunii august.

Infracțiunile din august

Tot în luna august, jandarmii au identificat 13 autori ai unor infracțiuni. Ce fel de infracțiuni au fost comise în această lună în județul Arad? Vorbim despre violența în familie, lovirea sau orice alte acte de violență cauzatoare de suferințe fizice, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, infracțiuni în domeniul piscicol, infracțiuni în domeniul produselor accizabile. „Totodată, în perioada analizată, efectivele inspectoratului au ridicat în vederea confiscării și predării organelor abilitate 7.200 de fire de țigarete – 360 de pachete de țigări -, în cauză fiind întocmite, pe numele a doi bărbați, acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, pentru infracțiunea de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, a declarat colonelul Nicolae Sorin Axenti, inspectorul șef al IJJ Arad.

Misiuni

87 de misiuni de asigurare a ordinii publice au executat jandarmii arădeni în luna ce tocmai se încheie, iar în cooperare cu Poliția au executat 408 patrule mixte în misiuni de menținere a ordinii publice, fiind folosiți, în medie, 13 jandarmi zilnic, atât în municipiu, cât și în județul Arad – 306 jandarmi în mediul urban și 102 jandarmi în mediul rural. În cooperare cu Poliția de Frontieră, în zona punctului de trecere a frontierei Nădlac II, au fost executate 30 de misiuni unde au fost folosiți 60 de jandarmi. În această perioadă, jandarmii au ajutat la descoperirea a 23 de migranți care au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat.

În cooperare cu Direcția Generală Anticorupție și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate au fost executate două misiuni la care s-au folosit 28 jandarmi pentru punerea în aplicare a 11 mandate de percheziție și 12 mandate de aducere.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !