„Şoricelul”, la 40 de ani

„Şoricelul”, la 40 de ani
„Şoricelul”, la 40 de ani
În 1964, la Stanford Research Institute, Douglas Engelbart a pus la punct o piesă care a intrat în istorie sub numele de mouse.

Acest model iniţial avea o carcasă de lemn şi era capabil să primească informaţiile de mişcare trimise de două rotiţe mecanice ce reprezentau axele carteziene, orizontală şi verticală.

Peste mai puţin de zece ani, inventatorul Bill English a pus la punct a doua etapă din „viaţa” mouse-ului şi, în anul 1972, a adaptat mecanismul lui Engelbart, punând la punct faimosul mouse din plastic, cu sferă. În acest mod, sistemul de „punctare” a reuşit să înregistreze mişcările perpendiculare, diagonale, sau în oricare altă direcţie.

Produsul a fost inventat în laboratoarele firmei Xerox şi a intrat imediat în dotarea hardware a tuturor computerelor Xerox Alto. Plecând de la acest moment istoric, „cariera” mouse-ului a cunoscut ascensiunea, acesta devenind un obiect indispensabil în raportul dintre utilizator şi computer.

Pe lângă modelul mecanic, mouse-ul optic a reprezentat o revoluţie în domeniul electronicii de consum. La începutul anilor 1980, au fost prezentate primele prototipuri capabile să pună în evidenţă mişcarea prin intermediul unui singur led ce produce un fascicul de infraroşii.

A.O.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !