Pact portocaliu cu sistemul ticăloşit

Portocalii au câştigat alegerile cu un slogan de luptă împotriva sistemului ticăloşit. Promiteau să introducă cinstea şi moralitatea într-un sistem putred, corupt, imoral.

Impresia a fost susţinută curând de punerea pe tapetul DNA a câtorva nume grele – Adrian Năstase, Miki „Şpagă” Şerbănescu, Miron Mitrea etc. Au trecut însă doi ani şi… nici o sentinţă! Nici o condamnare! Să fi fost vorba doar de-o „abureală”, de-o acţiune menită să adoarmă atenţia opiniei publice de la una dintre marile promisiuni ale Alianţei D.A.?

Probabil că aşa a fost, că DNA s-a aruncat cu zel suspect să servească patria, dar mai ales pe noii săi conducători, care se pretindeau a avea mâinile curate. Dincolo de zel a fost însă multă superficialitate. Pe Adrian Năstase l-au „agăţat” cu chestiuni minore, derizorii chiar. În vreme ce ţara vorbea de imensele averi acaparate de Năstase (numai în Arad erau legate de numele său fostele IAS-uri Fântânele, Utviniş), procurorii s-au oprit la „mătuşa Tamara” şi „Zambaccian”, iar astăzi se vede că din toată construcţia lor e pe cale să se aleagă praful. Şi nu doar cazul Năstase stă ca probă a faptului că lupta cu sistemul ticăloşit este pierdută.

După câte se petrec acum, în vremea guvernării portocalii, ajungi să te întrebi dacă sistemul de azi nu este mai ticăloşit decât cel de ieri. Campionul luptei cu ticăloşia, Traian Băsescu, rămâne el însuşi legat de două dosare penale, cel cu flota şi cel cu casa din strada Mihăileanu. În SIE, în S.R.I., se petrec abuzuri impardonabile, adevărate atentate la valorile democraţiei şi la demnitatea umană. Justiţia, îndeosebi prin Ministerul Public, pare aservită total puternicilor zilei. Şefii din Ministerul de Interne şi din cel al Apărării jefuiesc avutul public cumpărând case la preţuri de nimic. În jurul palatelor Cotroceni şi Victoria roiesc cu spor interesele mafiote. Practic, nu există ministru ori demnitar al actualei puteri despre care să nu se spună lucruri care au de-a face cu ticăloşia. Etc.

Să fi fost portocalii învinşi de sistemul ticăloşit? Mai curând am putea spune că au pactizat cu el şi că unii au ajuns chiar să-l adore.

T.M.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !