Pagubele produse de furtună, „tratate” cu 2,18 milioane de lei

De Diana Dutu
Pagubele produse de furtună, „tratate” cu 2,18 milioane de lei
Consilierii locali municipali au aprobat, marţi, o rectificare bugetară pentru alocarea acestei sume.

Introdus suplimentar pe ordinea de zi, proiectul privind rectificarea Bugetului General de Venituri şi Cheltuieli al Municipiului Arad a fost aprobat în unanimitate în şedinţa CLM de marţi. E vorba de alocarea a 2.180.000 lei pentru diminuarea pagubelor produse de furtuna din seara zilei de vineri, 23 iunie 2017. Banii vor fi folosiţi pentru următoarele: servicii de toaletări în regim de urgenţă a arborilor (600.000 lei), decolmatarea prin curăţare a sistemului de canalizare pluvială (1.500.000 lei), înlocuirea şi consolidarea indicatoarelor rutiere şi de semnalizare (10.000 lei), închirierea de utilaje (70.000 lei). „Vor fi finanţate doar acele lucrări care nu sunt cuprinse în contracte în derulare încheiate de Municipiul Arad cu operatorii economici speciaizaţi” – se arată într-un comunicat al Primăriei.

Cei 2,18 milioane de lei cu care a fost suplimentat subcapitolul Protecţie civilă şi protecţie contra incendiilor provin din bugetul de cheltuieli de personal al Poliţiei Locale Arad. Suma va fi realocată acestei instituţii la proxima rectificare a Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al Municipiului Arad – promit iniţiatorii proiectului de hotărâre.

Comisie de evaluare

Tot în cadrul şedinţei extraordinare din 27 iunie 2017 a fost aprobată constituirea unei comisii mixte formate din două persoane din cadrul Serviciului Agricol al Primăriei Municipiului Arad, doi funcţionari din partea Direcţiei Agricole Arad şi un reprezentant din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Arad, pentru constatarea şi evaluarea pagubelor produse de furtună la Staţia de Cercetare, Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !