Palatul Cultural, pași noi spre reabilitarea completă

De Eugen Rogojan
Palatul Cultural, pași noi spre reabilitarea completă
© Foto: Eugen Rogojan
Consiliul Județean Arad a semnat contractul pentru Proiectul Tehnic necesar reabilitării părții din Palatul Cultural în care își desfășoară activitatea Complexul Muzeal.

Este vorba despre partea în care funcționează Complexul Muzeal Arad și care este administrată de către Consiliul Județean. Se pare că această parte a clădirii va fi reabilitată într-un termen de până la 24 de luni, preconizându-se că lucrările se vor finaliza undeva la finalul anului 2020. Această parte a edificiului însumează aproximativ 3.300 de metri pătrați de fațadă, 1.600 de metri pătrați de pod (pentru șarpantă) și 3.600 de metri pătrați de acoperiș (învelitoare).

Un singur participant

Licitația pentru întocmirea documentației tehnico-economice Proiect Tehnic necesară realizării investiției „Reparații capitale Palatul Cultural – Muzeul Județean” s-a desfășurat prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice, Consiliul Județean punând la bătaie aproape 130 de mii de lei. „La procedura de licitație deschisă online a fost depusă o singură ofertă, de către SC Rheinbrucke SRL, ofertă care a fost admisibilă și declarată câștigătoare”, transmite Consiliul Județean Arad. Contractul a fost semnat pe 13 martie 2018.
Compania câștigătoare este din Timișoara, fiind înființată la începutul anilor 1990. De menționat că aceeași companie a semnat, pe 14 martie, un alt contract cu cei de la Consiliul Județean Arad, și anume contractul pentru studiul de prefezabilitate pentru construirea unei secții de Obstetrică – Ginecologie şi Neonatologie, Secţie Chirurgie Infantilă, Secţia Pediatrie, în curtea Spitalului Clinic Județean Arad.

Doi ani de șantier

Pe lângă realizarea planului tehnic, câștigătorii licitației vor fi nevoiți și să asigure asistența tehnică și urmărirea execuției lucrărilor, lucrări ce vor dura între 18 și 24 de luni. Valoarea acestora se va ridica până la șase milioane de lei, sumă ce va fi, cel mai probabil, asigurată din bugetul județului.

Încă lucrează la finisaje

Am întrebat Primăria despre procesul de reabilitare a spațiilor Filarmonicii de Stat. Aceștia au declarat pentru Jurnal Arădean/aradon.ro că „se lucrează în continuare la finisaje. Sunt lucrări care cer multă atenţie, migală şi implicit timp de execuţie. În paralel, a fost instalată tehnologia de scenă care este în faza de probe. Primul lot de mochetă comandat a ajuns deja, urmează să fie comandat şi cel de-al doilea lot şi draperiile.

În ceea ce priveste orga, suntem în faza de elaborare a documentației în vedere achiziţionării ei. Dacă totul merge bine, stagiunea viitoare la Filarmonica arădeană se vor putea organiza şi concerte de orgă. Având în vedere faptul că planseul este deja construit, amplasarea instrumentului muzical nu va afecta activitatea instituţiei de cultură”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !