Parc pentru câini în zona Orizont din Micălaca

De Diana Dutu
9Comentarii
FOTO: V. Obsitos
FOTO: V. Obsitos
Potrivit Primăriei, acesta este amenajat la solicitarea locuitorilor din zonă, fiind destinat plimbării şi recreării patrupezilor.

Iniţial a părut o glumă ce nu a fost prea gustată de unii dintre locuitorii din zonă. „Cum să facă un parc pentru câini în spatele bisericii, la doi metri în spatele altarului? Vrem să creştinăm câinii sau ce? Vă daţi seama ce va fi aici când vor începe câinii să latre în timpul slujbei?” – ne-a spus, contrariată, o arădeancă ce locuieşte în zonă.

De fapt, nu e deloc o glumă. În parcul Sf. Maria (fost 23 August) din Micălaca 500 (zona Orizont) va fi amenajat un… părculeţ pentru câini. Informaţia ne-a fost confirmată de către Primărie, care a precizat că această decizie a fost luată în urma „numeroaselor solicitări venite din partea deţinătorilor de animale de companie din zonă care aveau nevoie de un loc special destinat plimbării şi recreării patrupezilor”.

Potrivit Municipalităţii, zona destinată câinilor va fi realizată în cadrul obiectivului de investiţie „Amenajare grup sanitar şi reabilitare fântână în Parcul Sfânta Maria din Municipiul Arad”. Parcul pentru câini va avea o suprafaţă totală de 500 de metri pătraţi şi va fi împrejmuit cu un gard metalic dublat de vegetaţie în partea exterioară. Parcul destinat plimbării patrupezilor va fi prevăzut cu un dozator de saci şi un coş de gunoi pentru reziduuri.

Va fi gata de Centenar

Întregul proiect de „Amenajare grup sanitar şi reabilitare fântână în Parcul Sfânta Maria din Municipiul Arad” costă aproximativ 617.000 de lei (TVA inclus). Lucrările care vor fi realizate sunt: reabilitarea fântânii, amplasarea unui grup sanitar de tip capsulă care va putea fi utilizat şi de către persoanele cu dizabilităţi şi amenajarea unui parc destinat animalelor de companie. De asemenea, se va amplasa mobilier stradal (bănci, coşuri de gunoi, rastel de biciclete, ţăşnitoare apă potabilă) şi se va realiza racordul la utilităţi (apă, canal şi energie electrică). Lucrările au început la sfârşitul lunii septembrie şi se vor încheia la finele lunii noiembrie.

Fără accidente

„Vă rugăm ca pe durata desfăşurării lucrărilor de amenajare din Parcul Sfânta Maria să evitaţi pe cât posibil zonele în care se lucrează pentru a ne se produce accidente nedorite” – arată reprezentanţii Primăriei Arad.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor