Parcare sub Piaţa Mihai Viteazul

4Comentarii
Parcare sub Piaţa Mihai Viteazul
Parcare sub Piaţa Mihai Viteazul
ARAD – Primăria pregăteşte un PUD care vizează şi realizarea unei parcări subterane în Piaţa Mică.

O parcare subterană de două milioane de euro. Acesta este ultimul plan al Primăriei Municipiului Arad.

Potrivit primarului Gheorghe Falcă, executivul lucrează acum „la un plan urbanistic de detaliu care vizează printre altele realizarea unui parcări subterane sub întreaga Piaţă Mihai Viteazul.

Veţi observa că vor fi anumite mutaţii în proiect, însă acest PUD va fi supus votului în 2008 şi nu se ştie când se va realiza, adică când vom găsi un investitor interesat să bage bani într-o parcare subterană”.

Edilul a recunoscut faptul că, odată cu realizarea parcării subterane, vor avea loc, implicit, schimbări la nivelul pieţei, unele posibil masive, însă realizarea efectivă a acestei investiţii este greu de pus în practică în următorii ani, ţinând cont că valoarea investiţiei a fost estimată undeva pe la 2 milioane de euro.

Modernizările continuă

Pentru a garanta că piaţă de acum va rămâne ani buni în picioare şi pentru a evita previzibilele proteste ale comercianţilor de aici, primarul a ţinut să precizeze că investiţiile din actuala Piaţă Mică vor continua.

După inaugurarea bazarului, eveniment ce va avea loc cel mai probabil pe 1 noiembrie, SC TOP va trece la demararea etapei a doua a investiţiei de aici: modernizarea sectorului de legume şi fructe. Primarul susţine că investiţiile din Piaţa Mihai Viteazul continuă şi după a doua etapă de modernizare cu cea de a treia: modernizarea halei.

„Prima etapă de modernizare a fost finalizată. Urmează etapa a doua, iar, mai apoi, hala.

Miercuri am finalizat proiectul care indică cum va arăta hala după modernizarea care se impune pentru a corespunde cerinţelor UE şi normelor sanitar-veterinare. Desigur, noi vrem parcare subterană acolo, însă, până vom găsi investitorul, vor trece anii. Ar fi bine să găsim investitorii dispuşi să bage banii în aşa ceva”, a punctat Falcă.

O istorie lungă

Ar trebui poate amintit faptul că unul dintre scandalurile mari din perioada mandatului actualului primar a vizat tocmai Piaţa Mihai Viteazul şi planul Primăriei Arad de realizare a unui mall cu o parcare subterană pe locul actualei pieţe.

La acel moment, şi după mai multe ieşiri în stradă, războiul a fost câştigat de către pieţari, iar primarul a renunţat la proiect.

A.B.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor