Parcarea din Avram Iancu, gata de concesiune

De Andreea Pintea
20Comentarii
Parcarea din Avram Iancu, gata de concesiune
Echipa liberalilor din cadrul Organizației Municipale Arad a anunțat că parcarea subterană din Piața Avram Iancu a primit undă verde.

De ani de zile proiectul parcării subterane din Piața Avram Iancu a tot fost readus în atenția arădenilor. Intenția administrației locale de a realiza parcarea în regim de concesiune a stârnit nemulțumirea opoziției, care a blocat în ședințe la rând proiectul. Dat fiind faptul că era vorba de un proiect de patrimoniu, administrația liberală avea nevoie de două treimi din voturile consilierilor pentru a putea trece mai departe acest proiect. Acum, însă, modificarea Codului Administrativ a făcut ca proiectul să poată fi adoptat cu majoritate simplă – dat fiind faptul că se impune o majoritate calificată doar dacă este vorba despre intrarea sau ieșirea din patrimoniu a unor bunuri. În acest context, echipa liberalilor din cadrul Organizației Municipale Arad a organizat o conferință de presă, unde actualul primar interimar Călin Bibarț, alături de președintele organizației, Sergiu Bîlcea, dar și de ceilalți membri din conducere – Geanina Pistru, Ionel Bulbuc, Lazăr Faur, au prezentat etapele premergătoare elaborării proiectului privind parcarea subterană.

„Dorinţa arădenilor este clară: avem 8000 de semnături pentru realizarea parcării subterane, colegii care au fost pe teren ne-au spus că nu au avut aproape niciun refuz din partea cetăţenilor. Prin această investiţie, vom rezolva problema parcărilor în centrul oraşului, în zona Teatrului şi refacem Piaţa Avram Iancu. Este regretabil că pentru consilierii PSD sunt mai importante ordinele politice decât voinţa arădenilor. Aradul nu stă în loc pentru că aşa vrea PSD, găsim soluţii pentru dezvoltare. Realizarea parcării subterane din Piaţa Avram Iancu este un pas important în remodelarea centrului oraşului, unde gândim spaţii pietonale, soluţii pentru fluidizarea traficului, refacerea Bulevardului Revoluţiei”, a declarat Sergiu Bîlcea, preşedintele PNL Municipiul Arad.

Varianta concesiunii

Călin Bibarț a specificat: „Pentru că PSD s-a opus, vom folosi varianta concesiunii şi vom scoate la licitație proiectarea și execuția lucrării. Vom depune proiectul în următoarea ședință a Consiliul Local Municipal, care poate fi votat cu majoritate simplă. Valoarea proiectului este de 138 de milioane de lei. Vom realiza 588 de locuri de parcare în centrul oraşului, plasate în subteran, prima investiţie de acest gen din oraşul nostru. Parcarea va fi o mare realizare pentru Arad, dar consilierii PSD trebuie să explice de ce au blocat concesiunea şi ne-au obligat să facem un mare efort financiar. Cu banii investiţi în parcare, pentru care puteam aduce parteneri privaţi, am fi putut realiza alte investiţii importante pentru cetăţeni”.

Casetă: Planuri doar în subteran

Primarul Călin Bibarț a ținut să precizeze că în acest moment se discută doar despre parcarea din subteranul Pieței Avram Iancu și că în ceea ce privește amenajarea pieței supra-terane, păstrarea statuii sau amplasarea altor obiecte decorative, se vor organiza dezbateri publice. „Am înțeles că la un moment dat se vorbea de o piramidă. Nu se mai vrea piramida? Foarte bine! Avem timp suficient până la finalizarea lucrărilor din subteran ca să cădem cu toții de acord și asupra amenajării peisagistice a zonei”, a declarat Călin Bibarț.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor