Parcarea din faţa gării, coșmarul taximetriștilor

De Eugen Rogojan
2Comentarii
Parcarea din faţa gării, coșmarul taximetriștilor
Drumul spre modernizarea parcărilor din fața Gării Arad va fi, însă, unul destul de lung.

Starea actuală a parcărilor laterale din fața clădirii Stației C.F. Arad, care sunt pline de gropi, îi nemulțumește pe șoferii arădeni – în special pe taximetriști. Stația de taxi care exista pe o bandă de circulație din fața gării a fost mutată în parcarea din fața clădirii, astfel că taximetriștii se lovesc zilnic – și la propriu, și la figurat – de gropile de la intrarea în parcare. Din acest motiv, am luat legătura cu cei de la Compania Națională de Căi Ferate „CFR” S.A., care administrează infrastructura feroviară din întreaga țară.

Proiect și avize

Conform celor de la CFR SA, „lucrările de reamenajare platformă piața Gării din stația CF Arad se află în stadiul de proiectare și de obținere a avizelor necesare în vederea executării”. Așadar, există speranța că parcările din fața Gării vor fi refăcute. Data la care va începe lucrarea, însă, nu poate fi preconizată. În urmă cu cinci luni, în noiembrie, când începuse șantierul de reamenajare a platoului din fața Gării, reprezentanții CFR SA spuneau că „pentru reamenajarea parcărilor laterale din fața stației Căi Ferate Arad, Sucursala Regională Căi Ferate Timișoara a demarat procedura de achiziție, urmând ca după finalizarea acesteia să fie desemnată firma câștigătoare”.

Zone închiriate

Două părți ale parcării Stației C.F. Arad sunt închiriate către Poșta Română, respectiv către Camera Taximetriștilor Arad. Poșta a închiriat 422 de metri pătrați, la prețul de 3,29 lei metrul pătrat/lună, plus TVA (aproximativ 1.600 de lei lunar, cu TVA inclus). Camera Taximetriștilor, pentru stația de taxi din fața gării, în suprafață de 25 de metri pătrați, plătește către SRCF Timișoara o taxă de folosință de 3,20 lei/mp/lună, fără TVA, adică undeva la 80 de lei pe lună, cu TVA inclus.

Organizează licitații

În speranța că se vor închiria și spațiile din interiorul clădirii Gării Arad, care stau abandonate de ani buni, cei de la CFR au ținut să menționeze că „Sucursalele Regionale CF 1-8 organizează periodic licitații pentru închirierea spațiilor din stațiile CF. În luna mai 2019, SRCF Timișoara va organiza licitație publică deschisă pentru închirierea spațiilor din stația CF Arad, la care se pot înscrie/participa agenții economici interesați”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor