„Parcul Reconcilierii” redevine locaţia centrală a manifestărilor de 6 octombrie

De Simion Todoca
22Comentarii
„Parcul Reconcilierii”  redevine locaţia centrală a manifestărilor de 6 octombrie
© Din nou, în Parcul Reconcilierii FOTO: JA
În 2015, manifestările de 6 Octombrie, dedicate comemorării celor 13 generali, nu au putut fi organizate în Parcul Reconcilierii, din cauza şantierului în lucru.

Doar preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, însoţit de către câteva persoane, a depus o coroană la Statuia Libertăţii, iar comemorarea a avut loc la obeliscul din Subcetate. În acest an, joi, 06 octombrie, la obelisc va avea loc doar o depunere de coroane, la ora 16,00.

Manifestările încep la ora 11,00, prin slujba de comemorare a celor 13 generali, celebrată de Ft. Kovács Péter eparh, vicar Episcopal, la Biserica romano-catolică din centru (Bulevardul Revoluției).

Festivităţile din Parcul Reconcilierii debutează la ora 12,30. Vor avea discursuri pe tema revoluţiei maghiare şi a celor 13 generali, dar nu numai, preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, reprezentanţii autorităţilor locale şi invitaţii din ţară şi din Ungaria. Guvernul maghiar va fi reprezentat la nivel de secretar de stat cu rang de ministru, dar şi de ambasadorul Ungariei la Bucureşti, precizează preşedintele UDMR Arad, Farago Peter. Vor fi prezente delegaţii din oraşele ungare înfrăţite cu Aradul sau cu alte localităţi din judeţ. La final va fi depunerea de coroane din partea autorităţilor şi celorlalţi participanţi.

După depunerea de coroane de la obelisc, ziua se va încheia la Teatrul Clasic Ioan Slavici, cu spectacolul festiv, care va începe la ora 18,00, organizatori fiind Teatrul Maghiar de Cameră Arad şi Asociația Culturală Zanotta Art.22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor