Parte dintr-un bloc reabilitat, căzută pe trotuar

De Alin Gherasim
5Comentarii
Parte dintr-un bloc reabilitat, căzută pe trotuar
Un arădean ne-a trimis mai multe imagini cu blocul Z8, scara C, reabilitate termic, dar care se… descompune.

Reabilitarea termică a blocurilor a fost văzută de arădeni ca o gură de oxigen, dar, odată cu desfăşurarea lucrărilor, s-a transformat într-o dezamăgire profundă. Multe dintre imobilele reabilitate termic au rămas fără polistirenul lipit de pereţi, aceste cazuri fiind mediatizate de ziarul nostru. Acum, un alt bloc care a trecut prin lucrări ample a căzut victimă a batjocurii constructorilor. Un arădean ne-a trimis, duminică dimineaţa, mai multe imagini cu o copertină aflată la intrarea în bloc, copertină care a căzut pe trotuar. Dar, cum duminica nu putem afla informaţii dinspre Primăria Arad, instituţie care „regizează” reabilitările termice ale blocurilor, am aşteptat ziua de luni pentru a primi un punct de vedere. Situaţia este următoarea: blocul a fost reabilitat termic cu fonduri europene, valoarea totală a lucrării fiind una uriaşă, de peste şase milioane de lei. Ulterior, tavanul copertinei de la intrare, realizat din gips-carton, a căzut pe trotuar. Din imagini, se vede clar că plăcile au fost lipite ici şi colo cu adeziv, dar fără a avea o bază solidă de care să fie agăţate. Şansa a făcut ca acea copertină să cadă exact când nu era nimeni în zonă. Dacă tavanul cădea peste un copil, puteam asista la o tragedie.

Ce zice Primăria

Interpelaţi pe marginea acestui subiect, reprezentanţii municipalităţii spun că au luat la cunoştinţă incidentul şi că a fost sesizată deja societatea care a executat lucrarea. „Firma care a executat lucrările de anvelopare termică a fost deja sesizată telefonic. Urmează ca Primăria Municipiului să formuleze în scris o adresă prin care va solicita remedierea defecţiunii în cel mai scurt timp posibil şi pe cheltuiala constructorului. Precizăm că lucrarea este în perioada de garanţie de execuţie”, a declarat Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad. Aşadar, lucrarea nu a fost recepţionată încă, iar remedierea se va face pe banii constructorului. Asta pare a fi singura veste bună. Pentru că, dacă este să vorbim despre calitatea lucrării respective, aceasta lasă de dorit, după cum se vede şi din imagini.

bloc25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor