Parteneriat între UVVG și spitale din Germania

Reactualizat la:
Parteneriat între UVVG și spitale din Germania
Studenții de la Facultatea de Medicină a UVVG, în practică în clinici specializate din Germania.

O delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, condusă de prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității, a efectuat, zilele trecute, o vizită în Germania pentru a stabili contacte pe linie medicală cu spitalele din Hanau, oraş central dintr-o zonă foarte importantă a Germaniei, Rhein Main Gebiet/Frankfurt, la invitația colegilor din Germania, respectiv conf. univ dr. Harry Grossmann, colaborator al spitalului St. Vinzenz din Hanau (Germania), Director al Institutului de Psihoterapie şi Hipnoză Clinică, dr. docent la Societatea Germană de Hipnoză DGH (Deutsche Gessellschaft für Hypnose und Hypnotherapie), profesor asociat al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, catedra de medicină a Facultăţii de Medicină şi catedra de psihologie a Facultăţii de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport a UVVG.germania 2

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiş”, ne-a declarat: „La Clinica Universitară Klinikum Hanau, din cadrul Spitalelor Universitare ale Universităţii din Frankfurt, Secţia de Chirurgie, condusă de prof. dr. med. Peter Langer și dr. med. Joachim Vogt, Secţia de Oncologie şi Hematologie condusă de Privat-Dozent, dr. med. Martin Burk, s-au stabilit proiecte noi de colaborare, printre care putem enumera efectuarea practicii de vară a studenţilor de la Facultatea de Medicină a UVVG în secţiile specializate ale spitalului, schimb de experienţă şi vizite reciproce ale medicilor specialiști și ale cadrelor didactice, precum şi proiecte comune de cercetare ştiinţifică. Relația cu aceste unităţi sanitare din Germania este foarte veche, de mai bine de 10 ani, fiind inițiată de dl. conf. univ. dr. Harry Grossmann și s-a soldat cu schimburi de studenți în fiecare an. Studenții au fost îndrumați spre aceste schimburi de către cadrele didactice de la Facultatea de Medicină, după o preselecţie anterioară. În Germania le-a fost asigurată cazarea și masa de către dl. conf. univ. dr. Harry Grossmann și de către spital. Schimburile au fost benefice, întrucât au îmbunătățit experiența și cunoștințele studenților. De asemenea, câteva cadre tinere, asistenți universitari de la Facultatea de Medicină, au participat, împreună cu dl. conf. univ. dr. Harry Grossmann la o vizită în cadrul unei firme de îngrijiri la domiciliu, participând în mod activ la tot programul acestor cadre medicale din firmă. Cu această ocazie a fost vizitată și o unitate de hospice și de îngrijiri paliative, dorind să dezvoltăm și în Arad un astfel de tip de unitate cu particularitățile caracteristice”.

„Au existat și cazuri în care studenți de la Facultatea de Medicină și-au găsit un loc de muncă la spitalele din Hanau și de fiecare dată, cel puțin un student a fost recrutat și a rămas să lucreze în Germania. Cu alte cuvinte, avem mulți absolvenți care lucrează în Germania, iar cei care nu lucrează în Germania au reușit să-și îmbunătățească semnificativ experienţa prin aceste schimburi”, a precizat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Conf. univ dr. Harry Grossmann a precizat: „La unul din sediile grupului “Mainterasse GmbH”, specializat în îngrijirea completă a bolnavilor şi oamenilor în vârstă, au fost purtate discuţii cu doamna director, Dorothea Bader, pentru un nou proiect comun de practică pentru studenţii secţiei ASM, precum şi eventuala preluare a modelului de funcţionare şi înfiinţare a unei instituţii similare pentru zona Arad. Proiectele discutate şi stabilite vor duce la promovarea relaţiilor între Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” şi instituţiile menţionate, aducându-le beneficii reciproce, având o foarte mare contribuţie la gradul de internaţionalizare şi la imaginea pozitivă a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad în Germania. În cadrul vizitei, la sediu biroului de avocatură şi consultanță economică Kanzlei Heinel & Kindermann s-a discutat colaborarea şi consultanța pentru Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” în domeniul Dreptului Instituţional European şi predarea de cursuri în specializarea Drept European şi German de către domnul avocat Lars Kindermann la Arad”.

Daniel Albu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !