Parteneriat pe excelenţă

Reactualizat la:
Parteneriat pe excelenţă
Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad, în programe cu mari universităţi din ţară.

O delegație a Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității și prof. univ de Acna Hermenean, prorector cu cercetarea științifică, a participat, zilele trecute, la București, la conferinţa de închidere a proiectului „Programe doctorale şi post-doctorale de excelenţă pentru formarea de resurse umane înalt calificate pentru cercetare în domeniile Ştiintele Vieţii, Mediului şi Pământului”, implementat de Universitatea din București, în parteneriat cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea „Babeş Bolyai” Cluj, Universitatea de Vest din Timişoara, Institutul de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu”, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în perioada 8 aprilie 2014 – 7 decembrie 2015.
Proiectul POSDRU/159/1.5/S/133391 a fost selectat la finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 cofinanţat din Fondul Social European, Axa prioritară 1 „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi societăţii bazate pe cunoaştere”, Domeniul major de intervenţie 1.5 „Programe doctorale şi postdoctorale în sprijinul cercetării”, în cadrul cererii de propuneri de proiecte nr. 159 „Sprijin pentru doctoranzi şi cercetători postodoctorat”.
Proiectul a avut ca scop stimularea şi susţinerea unei cariere în cercetare, în domeniile Ştiintelor Vieţii, Mediului şi Pământului (Biologie, Ştiinţa Mediului/Ecologie, Geologie, Geografie). Proiectul a vizat dezvoltarea unei cariere în cercetare prin susţinerea doctoranzilor şi atragerea de doctori în programe postdoctorale în domeniile Ştiinţelor Vieţii, Mediului şi Pământului. Proiectul este în concordanţă deplină cu obiectivul general al programului POSDRU 2007-2013, AP.1 şi DMI 1.5 şi va contribui la creşterea atractivităţii carierei în cercetarea ştiinţifică şi la adaptarea cercetării din România la standardele competitive ale UE în contextul unei societăţi moderne şi dinamice bazată pe cunoaştere. Proiectul a vizat stimularea, dezvoltarea şi susţinerea programelor doctorale şi postdoctorale în acord cu legea 288/2004, legea Educaţiei 1/2011 şi Codul Studiilor Universitare de Doctorat HG 681/2011 pentru a continua armonizarea programelor de doctorat şi postdoctorat din România, cu cele similare din spaţiul Comunităţii Europene.
62 cercetători postdoctorat şi 106 doctoranzi înmatriculaţi în anii universitari 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014 au fost susţinuti şi stimulați pentru desfășurarea activităţii de cercetare prin: I) acordarea de burse; II) finanţarea participării la stagii de cercetare în universităţi/institute de cercetare competitive din ţară/UE şi la conferinţe şi seminarii în ţară şi străinătate; III) participarea la cursuri și sesiuni de formare. Echipele mixte de cercetare formate din doctoranzi şi cercetători postdoctorat au stat la baza creării de nuclee performante de cercetare prin orientarea tinerilor către activitatea de creaţie şi cercetare şi prin creșterea nivelului profesional.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !