Parteneriat pentru „Muzeul de relicvii”

Parteneriat pentru „Muzeul de relicvii”
ARAD. Bilanţ de final la Proiectul HURO/0801/029, derulat între muzeele din Arad şi Csongrad (Ungaria).

La Complexul Muzeal Arad au fost prezentate ieri, într-o conferinţă de presă, rezultatele Proiectului HURO/0801/029, derulat în parteneriat Arad-Csongrad, pentru conservarea şi prelucrarea ştiinţifică a colecţiei „Muzeului de relicvii” Arad, în perioada 01.12.2009 – 30.11.2010.

Aradul  a fost reprezentat de  Adrian Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad şi dr. Peter Hügel, directorul Complexului Muzeal. Din partea judeţului Csongrad a participat vicepreşedintele Adunării Generale, Péter Zakar.

Demarat cu mai bine de trei ani în urmă – după cum sublinia dr. Peter Hügel – proiectul (în valoare de 199.500 euro) de înregistrare digitală completă a colecţiei „1848”, în termeni tehnici se defineşte prin câteva repere: a fost realizată o bază de date completă cu cele 17.000 de piese din depozitul „1848” al muzeului arădean – „Muzeul de relicvii” (aceasta însemnând efectuarea a peste 20.000 de fotografii de înaltă rezoluţie, scanarea a peste 4.000 de documente, fotografii, gravuri; completarea unui registru digital cu 24 de intrări/pistă); au fost supuse unui tratament de conservare imediată 1585 de piese; muzeul a fost dotat cu tehnică de ultimă generaţie iar laboratoarele de restaurare (metal, lemn, textile, hârtie, pictură) au primit aparatură, ustensile şi materiale de specialitate.

„Proiectul face parte din Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România” (Adrian Ţolea)

JA-V.F.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !