Pas înainte pentru al cincilea magazin Lidl în Arad

De Diana Dutu
24Comentarii
Pas înainte pentru al cincilea magazin Lidl în Arad
Primăria îi invită pe arădeni să consulte PUZ-ul pentru construcţia supermarketului în apropierea Gării.

Dacă în toamna anului trecut vă anunţam despre studiul de oportunitate privind construcţia unui magazin Lidl în apropierea Gării, vizavi de Atrium Mall, acum suntem în măsură să informăm că s-a făcut un pas înainte pentru realizarea acestui proiect. Primăria Municipiului Arad a anunţat, zilele trecute, „demararea Etapei 2 – etapa elaborării propunerilor PUZ şi RLU aferent, de informare şi consultare a publicului cu privire la documentaţia: PUZ–supermarket LIDL, amenajare teren și accese carosabile”.

Destinaţie nouă: comerţ/servicii

Cel de al cincilea supermarket Lidl din Arad ar urma să fie construit pe Calea Aurel Vlaicu nr.41-43. Potrivit Memoriului de prezentare a investiţiei, suprafaţa totală de teren alocată se ridică la 43.955 mp şi este proprietatea privată a SC Astra Rail Industries SRL (42.592 mp), respectiv SC apromat SA Arad (1.363 mp). „Pe amplasament există urmatoarele construcții: clădiri administrative, magazii metalice, garaj, hală turnătorie, hală forjă, atelier arcuri, centrală termică, anexe. O parte dintre aceste construcții sunt propuse pentru desființare” – se arată în document.

Intervenţiile urbanistice pe amplasament se referă la: dezmembrarea parcelei și schimbarea destinației existente pentru parcela dezmembrată rezultată (13.878 mp), din industrie în zonă de servicii și comerț. Nu se propune o zonificare a incintei, datorită funcțiunii unice propuse: comerț/servicii.

Amplasamentul

Un studiu istoric-urbanistic întocmit de B.I. Arhitectură Gubovici Șerban indică următoarele: „Amplasamentul propus pentru Supermarket Lidl se găsește în imediata vecinătate a sediului Astra Rail SA și cartierul de locuințe situat de-a lungul străzii Gării, în cadrul incintei Astra Vagoane Arad, fiind delimitat la nord de Calea Aurel Vlaicu, la est de o arteră propusă pentru accesul auto, iar la sud și vest de o serie de construcții industriale și administrative. În ceea ce privește amplasamentul, acesta are o poziție avantajoasă din cauza proximității Gării de Nord și Atrium Mall-ului, fapt ce asigură un flux constant de persoane, având o poziție centrală între aceste două puncte de interes.”

Detaliile construcţiei

În ceea ce priveşte construcţia propusă, e vorba de un centru comercial şi servicii, cu parter şi etaj parțial, care va avea o suprafaţă construită de 5.550 mp şi suprafaţă desfăşurată de 8.300 mp. Pentru accesul la construcţie se vor realiza alei pietonale. În jurul clădirii comerciale vor fi amenajate la sol un număr de 174 parcaje auto. Suprafaţa liberă rămasă, având o pondere de minimum 3-5 % din suprafaţa subzonei, va fi amenajată ca zonă verde. Accesul și ieșirea din incintă se vor realiza pe trei căi de acces separate, două pentru public și unul pentru aprovizionare, prin amenajarea a două accese din Calea Aurel Vlaicu, dar și din drumul propus în zona de vest a amplasamentului.

Consultare şi observaţii

Documentaţia „PUZ–supermarket LIDL, amenajare teren și accese carosabile” poate fi consultată la sediul Primăriei Municipiului Arad, Serviciul Dezvoltare Urbană şi Protejare Monumente, camera 49, până la 2 februarie 2017, în zilele lucrătoare, între orele 8.00–11.00. Observaţiile pot fi transmise în scris la la sediul Primăriei Municipiului Arad, strada B-dul Revoluţiei, nr. 75, Serviciul Relaţii cu Publicul până la 2 februarie 2017.

etii_19ian2017_lidl-page-020

etii_19ian2017_lidl-page-01924Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor