Paşapoartele biometrice au stârnit interesul arădenilor

2Comentarii
Paşapoartele biometrice au stârnit interesul arădenilor
ARAD – Arădenii au arătat interes sporit faţă de paşapoartele simple electronice.

După un început anevoios, în ceea ce priveşte deschiderea arădenilor faţă de paşapoartele biometrice, la final de an s-a constatat că numărul cererilor pentru acest tip de paşapoarte este foarte apropiat de cel al cererilor pentru paşapoartele temporare.

Potrivit unui raport publicat de Instituţia Prefectului, numărul total de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare şi simple electronice primite în 2010 este de 17.173. Din numărul total de cereri, 8.487 au reprezentat cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice, din care 7.563 au fost depuse de cetăţeni români cu domiciliul în România şi 924 de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate. În ceea ce priveşte cele 8.686 de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare, 8.418 au fost depuse de cetăţeni români cu domiciliul în România şi 268 de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate.

Sute de amenzi

S-au aplicat, totodată, sute de amenzi, cetăţenilor care fie şi-au pierdut fie nu au avut grijă de documente. „În materia constatării contravenţiilor la regimul paşapoartelor şi aplicării sancţiunilor contravenţionale, pentru persoanele care au declarat pierderea sau deteriorarea documentelor au fost aplicate 316 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 30 -100 lei, în 74 de cazuri procesele verbale fiind înaintate primăriilor de la locul de domiciliu, pentru a fi date în debit, iar 237 au fost achitate în termenul legal de contravenienţi”, se precizează în raport.

Paşaport în numele altcuiva

Mai multe persoane au încercat, în acest an, să îşi facă paşaport în numele altcuiva! Potrivit raportului publicat de Prefectura Arad, „au fost întocmite sesizări în vederea efectuării actelor premergătoare pentru fals privind identitatea în trei cazuri în care s-a constatat eliberarea paşaportului cu substituire de persoană”.

JA – S.B.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor