Paşi spre dublarea alocaţiei

ARAD – Vicepreşedintele Partidului Conservator, deputatul de Arad Lia Ardelean, a susţinut ieri la Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Senat propunerea legislativă pentru modificarea alin. (1) al art. 3 din Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, republicată.

Iniţiativa parlamentarului arădean prevede majorarea cuantumul alocaţiei de stat pentru copii la 50 RON, sumă care se indexează în condiţiile legii, ceea ce reprezintă 10 la sută din salariul minim brut pe economie începând cu ianuarie 2008.

„Scopul propunerii este de a majora nivelul alocaţiei acordate copiilor, care în prezent este de doar 25 RON, astfel încât suma acordată să reprezinte mai mult decât o valoare simbolică.

Măsura este binevenită întrucât foarte multe familii trăiesc la limita sărăciei, iar dublarea alocaţiei reprezintă un ajutor pentru procurarea celor necesare unui copil, cu atât mai mult cu cât cerinţele sunt din ce în ce mai mari de la un an la altul.

În urma dezbaterilor, Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Senat a acordat raport favorabil”, a subliniat deputatul Lia Ardelean, unul dintre iniţiatorii propunerii legislative.

S.T.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !