Pasi spre piata muncii

De Monica Ardelean
Întâlnirea a avut loc la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Arad Foto:JA
Întâlnirea a avut loc la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Arad Foto:JA
Proiectul adresat liceelor tehnologice a început în septembrie 2010 și se finalizează în iunie 2013.

ARAD. Șanse mai mari pentru elevii liceelor tehnologice sau ai Grupurilor Școlare în ceea ce privește inserția pe piața muncii. Proiectul POSDRU „Parteneriate active școală-întreprindere pentru îmbunănățirea formării inițiale Pașii FPI” se află în plină derulare. Din cele 20 de unități școlare pilot la nivel național, Aradul prin Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” este centrul pilot din regiunea de Vest și a reușit crearea celei mai mari rețele de școli: Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva, Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva, Liceul Tehnologic „Caius Iacob” Arad, Liceul „Atanasie Marienescu” Lipova și Colegiul Tehnic de Protecția Mediului Arad.

O nouă etapă

La finele săptămânii trecute în școala arădeană a avut loc în prezența reprezentanților Primăriei, a conducerii IȘJ, a celor din mediul economic, o sesiune de formare a celor implicați. 70 de participanți din toate unitățile școlare prinse în proiect din Regiunea de Vest au stabilit activitățile ce vor fi desfășurate în perioada 1-5 aprilie, au pus la cale programul acestora și au punctat țintele pe care doresc să le atingă. „ Ne bucurăm că putem, prin acest proiect să-i ajutăm pe elevii liceelor tehnologice să se integreze mai ușor pe piața muncii. Vor fi organizate nu doar simple vizite la agenții economici ci vor fi simulate și interviuri pentru angajare, elevii vor învăța cum să-și scrie un CV și multe alte activități care, sperăm noi, le vor fi de folos” a punctat Michaela Borza, directorul Colegiului „Aurel Vlaicu”.

Grup țintă

Din grupul țintă au făcut parte persoane cu funcții de conducere din MEN și IȘJ, directori din sistemul învățământului profesional și tehnic, consilieri școlari, CJRAE, elevi, membri ai partenerilor sociali etc.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !