Pasionat de ştiinţele exacte

De Vasile Filip
7Comentarii
Pasionat de ştiinţele exacte
© Andrey cu diploma
Elevul Andrey Gyarmathy de la Şcoala Gimnazială Nr.5 are deja o „carte de vizită” impresionantă.

De curând am scris despre „buchetul de premii” de la Şcoala Gimnazială Nr.5 Arad. Mai exact, despre elevii calificaţi la olimpiadele naţionale şi concursurile interjudeţene.

Performanţă deosebită

Între aceştia, cu o „carte de vizită” impresionantă, se numără şi Andrey Gyarmathy din clasa a VII-a D. Pe lângă faptul că, din clasa a V-a până acum, a avut tot media 10, el a reuşit şi o performanţă demnă de invidiat. Şi putem da câteva exemple: trei ani consecutiv a participat la Concursul interjudeţean „Traian Lalescu” şi a luat două menţiuni; în doi ani ani a obţinut premiul I la etapa judeţeană a Olimpiadei de Engleză; doi ani consecutiv a fost prezent la Olimpiada Naţională de Fizică şi s-a întors cu o menţiune…

Succesele acestui an

În acest an, Andrei s-a clasat pe locul III la Matematică, la nivel judeţean, şi a intrat în lotul Aradului pentru concursul interjudeţan „Traian Lalescu”, ce a avut loc la Deva, şi a obţinut menţiune (pregătit de prof. Cătălina Schnakovszki). La Fizică – pregătit de prof. Maria Paşcalău, Daniţa Popian, Alina Costea şi Emilia Dăncilă – s-a clasat pe locul I la olimpiada judeţeană şi s-a calificat la etapa naţională. La Chimie (cu prof. Liliana Lupşa) a fost pe locul II pe municipiu şi va participa la faza judeţeană. Şi, nu în ultimul rînd, a luat premiul I la concursul „Cel mai bun experimentator” la fizică.

La „naţionala” de Fizică

Andrey Gyarmathy va participa, în perioada 15-20 aprilie, la faza pe ţară a Olimpiadei de Fizică, care va avea loc la Timişoara. „Mă pregătesc zilnic, individual acasă şi la şcoală cu profesorii mei. Îmi doresc să mă întorc de la „naţională” cu un premiu – ne-a spus Andrei, care ne-a mai mărturuisit şi că vrea un rezultat bun la „judeţeana” de Chimie, pentru a ajunge în etapa naţională (programată luna viitoare).

Aprecieri la superlativ

Prof. Maria Paşcalău, directorul şcolii, ne declară: „Este o adevărată bucurie întâlnirea cu Andrey pentru că ştii că orice întrebare ai pune vei obţine un rezultat corect, bine argumentat, logic, dar mai ales oferit cu amabilitate, respect, modestie şi plăcere. Gusturile şi pasiunile lui se îndreaptă spre matematică şi ştiinţe, domenii care l-au cucerit încă din primele ore de studiu. Rezultatele lui vorbesc despre interes, talent, dar mai ales muncă intensă, sub îndrumarea profesorilor”.

Dincolo de şcoală

Andrey Gyarmathy are şi alte pasiuni, dincolo de şcoală. Între hobby-urile lui preferate se numără: mersul cu bicicleta, înotul, şahul şi… fotbalul.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor