Paştele Catolic închide traficul greu în Ungaria

De Ioana Costas
Paştele Catolic închide traficul greu în Ungaria
© La fiecare sărbătoare a ţării vecine, traficul la frontieră este supraaglomerat
Va fi, din nou, haos, la frontierele din vestul ţării. Autorităţile maghiare anunţă, iar, restricţionarea traficului pe teritoriul Ungariei din cauza Paştelui Catolic.

Autorităţile de frontieră din Ungaria au anunţat că în perioada 26 martie 2016, ora 23.00 (ora României) – 28 martie 2016 ora 23.00 (ora României) este restricţionată, pe teritoriul ţării lor, circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Poliţia de Frontieră anunţă că „au fost dispuse măsuri organizatorice de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră şi a arterelor de control, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora”.

Totodată, Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. Este vorba despre – pe raza judeţului Arad – PTF Nădlac – Nagylak, PTF Nădlac II- Csanadpalota, PTF Turnu – Batonnya şi despre PTF Vărşand – Gyula. Pe raza judeţului Bihor ne referim la Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) Salonta – Mehkerek; PTF Borş – Artand; PTF Valea lui Mihai – Nyirabrany ŞI PTF Săcuieni – Letavertes. Pe raza judeţului Timiş este vorba despre PTF Cenad-Kiszombor, iar pe raza judeţului Satu-Mare de PTF Urziceni-Vallaj şi PTF Petea – Csengersima.
Reamintim că Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări sistematice cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale. Scopul acestor măsuri este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe.

„În acest sens, apelăm la înţelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă şi precizăm că au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare si că depunem toate eforturile în vederea asigurării unui echilibru între securitatea cetăţenilor şi fluenţa traficului de călători”, spun frontieriştii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !