Păstrăm banii pe ambulatoriu?

De Alin Gherasim
Păstrăm banii pe ambulatoriu?
© Ambulatoriu a fost recompartimentat şi modernizat FOTO: A.G.
Judeţul Arad ar putea să nu fie obligat să restituie banii cheltuiţi pentru modernizarea ambulatoriului.

Consiliul Judeţean Arad (CJA) are şansa de a rămâne cu fondurile investite în modernizarea ambulatoriului, chiar dacă proiectul nu a fost finalizat la termen. Discuţiile dintre reprezentanţii CJA şi cei ai Ministerului Dezvoltării Regionale au scos la iveală faptul că există o posibilitate ca banii să rămână în continuare la Arad şi nu să fie înapoiaţi Uniunii Europene. „În contract există o clauză care se referă la forţa majoră. Iar evenimentele care au dus la ratarea finalizării proiectului pot fi încadrate la forţă majoră”, a explicat Adrian Ţolea, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJA. Practic, evenimentele la care face referire Ţolea sunt problemele pe care preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu, le are cu justiţia. Pentru că tocmai de la acest proiect, cel de modernizare şi dotare a ambulatoriului, au plecat şi reţinerea, arestarea şi trimiterea în judecată a lui Ioţcu. Aşadar, cadru legislativ avem, acum rămâne de văzut ce se va hotărî la Bucureşti în privinţa fondurilor care au fost cheltuite pentru modernizarea ambulatoriului. „Dacă se va decide că vom păstra banii, aproximativ nouă milioane de lei, aceştia vor merge tot către sistemul de sănătate arădean, vor fi investiţi tot în modernizarea şi dotarea Spitalului Judeţean Arad”, a mai punctat Ţolea. În prezent, către Ministerul Dezvoltării a fost trimisă o adresă prin care se solicită păstrarea fondurilor, iar acum se aşteaptă un răspuns oficial.

Probleme cu ambulatoriul

Modernizarea şi dotarea cu aparatură medicală a ambulatoriului au făcut obiectul unui proiect pe fonduri europene câştigat de CJA. Licitaţia pentru lucrările de recompartimentare şi modernizare a clădirii în care funcţionează ambulatoriul a fost adjudecată, iar lucrările au fost finalizate încă de anul trecut. Dar licitaţia pentru aparatura medicală a fost anulată de comisia CJA. Şi asta pentru că în licitaţia respectivă a apărut şi numele societăţii Medicare Technics, cea implicată în dosarul în care Nicolae Ioţcu este judecat pentru trafic de influenţă. Dar odată cu anularea licitaţiei respective, s-a ratat proiectul european. Pentru că CJA avea termene precise referitoare la implementarea proiectului. Termene care, odată cu anularea licitaţiei, au fost depăşite. Acum ultima noastră şansă de a păstra banii cheltuiţi la modernizarea clădirii se află la Ministerul Dezvoltării.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !