Patru candidați înscriși în competiția internă USR pentru alegerea candidatului la Primăria Timișoarei

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
Patru candidați înscriși în competiția internă USR pentru alegerea candidatului la Primăria Timișoarei
© foto: Facebook/USR
În USR Timiș este agitație mare, în această perioadă, formațiunea încercând să găsească un candidat potrivit pentru a-l învinge pe Nicolae Robu în alegerile locale din 2020. Patru membri s-au înscris, până la expirarea termenului limită, în această cursă, doi dintre aceștia fiind anunțați în premieră de tion.ro încă de la începutul înscrierilor.

Primul care și-a anunțat înscrierea în competiția internă a fost Dominic Samuel Fritz. Un candidat atipic, născut în Germania, dar care vine în Timișoara din 2003, de la vârsta de 19 ani, Fritz a avut parte de o lansare impecabilă, videoul prin care își anunța înscrierea în cursa internă USR devenind viral peste noapte, iar acum are aproape 200.000 de vizualizări pe Facebook. Tânăr și ambițios, cu un background în științe politice în Germania, Franța și Anglia, Fritz s-a implicat în Timișoara în mai multe proiecte sociale. Deși era un necunoscut înainte de 1 iunie, acum acesta are șansa de a deveni candidatul USR la Primăria Timișoara.

Al doilea candidat în cursa internă a USR este Aida Szilagyi. Cu un discurs puternic ecologist, Szilagyi se prezintă ca fiind absolventă a Facultății de Chimie din cadrul Institutului Politehnic Timișoara, iar în 2010 a fondat Asociația CNPCD, care promovează eco-eficiența în industrie și tranziția către o economie verde.

„Timișoara mea este un oraș durabil. În el locurile în care oamenii trăiesc, muncesc sau se distrează sunt aproape. Aerul devine mai curat, vehiculele sunt mai puține și fără emisii, iar congestia se reduce pe măsură ce crește utilizarea transportului în comun. Mai mulți oameni merg pe jos și cu bicicleta, bucurându-se de interacțiunea cu comunitățile și cu micile afaceri locale. Terenul, anterior ocupat de mașini, este redat parcurilor, comerțului, recreerii și oamenilor. Clădirile sunt renovate, au sisteme solare iar modul în care sunt utilizate și operate este unul mult îmbunătățit. Pentru ca sunt mult mai puține mașini, orașul curat și îngrijit este pus în valoare”, este viziunea ei pentru Timișoara.

Al treilea candidat înscris în cursa internă este Alexandru Cadar, unul dintre membrii fondatori ai USR Timișoara. Are 42 de ani și se prezintă ca fiind „tată, agricultor, manager, absolvent de Politehnică”.

„Candidez pentru că mă caracterizează eficiența, pentru că obțin rezultate, pentru că între a avea neapărat dreptate și a avea succes, eu aleg întotdeauna succesul!”, a explicat acesta.

Cu puțin timp înainte de închiderea înscrierilor, în competiția internă USR a intrat și senatorul Nicu Fălcoi, așa cum tion.ro anunța încă de la începutul acestei perioade.

Fost pilot de avioane de vânătoare, acesta este unul dintre cei mai influenți oameni din filiala locală USR. Pe plan local, el a intrat în vizorul presei atunci când primarul Nicolae Robu a încercat să îl gonească din centrul Timișoarei, cu ajutorul Poliției Locale, în timp ce aduna semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice”. După un schimb de replici înregistrat de membrii USR, Robu a cerut polițiștilor locali să îi dea un avertisment pentru că „deranjează timișorenii ieșiți la promenadă”. Fălcoi a contestat amenda în instanță și a câștigat.

„Am trăit în afară și am văzut realități care par a fi povești, dar aici sunt și am rămas acasă. Nu mă definesc poveștile, ci acțiunile, nu mă definește poate întotdeauna candoarea, dar al naibii dacă nu am avut întotdeauna curaj. Curaj să fiu mai mult, să ofer mai mult, să fac mai mult”, se definește Fălcoi.

Pentru USR Timișoara urmează o lună de campanie internă, în care candidații își vor prezenta platformele, iar pe 20 iulie, candidatul formațiunii la Primăria Timișoara va fi ales prin voturile tuturor membrilor filialei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !