Patru elevi, bucătari la restaurant

2Comentarii
Patru elevi, bucătari la restaurant
Se specializează în meseria de bucătar la câteva restaurante din Arad.  Este vorba de mai mulţi elevi din Arad. Iniţiativa a pornit, în acest an şcolar, de la “Colegiul Economic” Arad, condus de director prof. Monica Băltărețu, care a demarat un nou proiect cu “Centre de Formation d’Aprentis” (C.F.A.) din St. Michel Mont Mercure, regiunea Vendee, Franţa.

Proiectul este realizat în parteneriat cu agenții economici arădeni și are la bază schimburi periodice de stagiari în meseriile de bucătar, cofetar-patiser şi brutar. În cadrul proiectului, se dorește favorizarea formării profesionale a tinerilor prin intermediul agenților economici de specialitate, de pe urma cărora stagiarii pot conta pe o reţea solidă, care să le permită dobândirea experienței profesionale.

În această perioadă, cei 4 stagiari arădeni desfăşoară un curs de perfecționare în întreprinderile din Arad pe o durată de 3 săptămâni,  prin centrul de formare francez, în special la brutăria Hodișan şi la restaurantul “Ema del Mar”.

Restaurantul “Ema del Mar”, administrat de Nicu Chiș, este cunoscut pentru calitatea excepțională a meniurilor și a serviciilor oferite, fiind unul dintre restaurantele de top din Arad, câştigându-şi renumele datorită diversității și a unicității rețetelor cu un concept specific mediteranean, rețete bazate pe prospețimea fructelor de mare și a cărnii de vită de calitate superioară. Elevii bucătari se bucură, în aceste zile, de toate aceste reţete şi secrete.



2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor