Patru mii de lei pe an pentru fiecare elev

De Eugen Rogojan
2Comentarii
Patru mii de lei pe an pentru fiecare elev
Costul standard pentru fiecare elev sau preșcolar pentru anul 2018, crește de la 3.740 lei/an la 4.413 lei, potrivit unei hotărâri a Guvernului.

În ședința Guvernului de pe 28 decembrie 2017, aceștia au decis să crească suma de bani ce constituie costul standard pentru fiecare elev din învățământul preuniversitare, de la 3.700 de lei, la 4.400. Motivul creșterii sumei este acela că drepturile salariale ale profesorilor au crescut și ele.

„Finanțarea de bază a unei unități de învățământ preuniversitar rezultă din multiplicarea costului standard per elev/preșcolar cu coeficienți specifici unității de învățământ preuniversitar și cu numărul de elevi”, se arată în comunicatul de presă emis de Guvern.

Costul standard per elev sau preșcolar se aplică pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum și contribuțiile aferente acestora. De asemenea, pentru anul 2018, valoarea costului standard pentru fiecare elev/preșcolar privind cheltuielile cu pregătirea profesională, cheltuielile cu evaluarea periodică a elevilor, precum și cheltuielile prevăzute la articolul bugetar „Bunuri și servicii” crește de la 330 de lei la 355 de lei.

Unitățile de învățământ particular și confesional acreditat care primesc finanțare de bază pentru elevii și preșcolarii din învățământul general obligatoriu, particular și confesional acreditat, precum și pentru cei din învățământul profesional și liceal acreditat, particular și confesional care au fost acreditate pentru niveluri/filiere/profiluri, în anul școlar 2017-2018, beneficiază de toate drepturile și obligațiile prevăzute de lege, începând cu anul școlar 2018-2019.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor