Patru zile de regal în agricultură

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
Patru zile de regal în agricultură
Agromalim și-a deschis porțile. Pe mai mult de 3 hectare, expozanți din țară și străinătate s-au reunit la cel mai mare târg de profil, după Indagra.

Un târg de excepție! Așa poate fi catalogată fără ezitare ediția din acest an a Agromalim. Cu o prezență internațională impresionantă, dar și noutăți și inovații în domeniul agricol, Agromalim 2017 este evenimentul toamnei și desfășoară în Arad.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad ne-a obișnuit an de an cu târguri și expoziții deosebite și de anvergură internațională. Fără doar și poate Agromalim este un târg emblematic, o tradiție a ceea ce înseamnă direcția expozițională din Arad și a evoluat în mod spectaculos de la an la an. Ajuns la cea de a 28-a ediție, în acest an, târgul vine cu o nouă prezentare, în special în zona zootehnică, dar și cu premii deosebite pentru vizitatori și crescători de animale.

Prezență din întreaga țară

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc astăzi în prezența unui număr impresionat de președinți de camere de comerț din întreaga țară, a președintelui Camerei de Comerț a României, Mihai Daraban, a autorităților locale, dar și a reprezentanților statului maghiar, aceștia având un număr important de expozanți. Cuvintele de laudă au curs la adresa conducerii Camerei de Comerț Arad, care prin președintele Gheorghe Seculici, a demonstrat că poate organiza evenimente competitive chiar la nivel european.

Sectorul zootehnic

Secțiunea de prezentare a taurinelor este realizată în parteneriat cu Asociația Crescătorilor de Vaci „Bălţată Românească” Tip Simmental (A.C.V.B.R.Sim), asociație conducătoare de Registru Genealogic pentru rasele Bălțată Românescă și Montbeliarde, fiind prezente la eveniment și asociațiile acreditate pentru RG la rasele Holstein, Bruna, Angus, dar și alte rase de vaci de carne.

Sectorul de ovine este organizat în parteneriat cu Asociația Crescătorilor de Ovine ,,Păstorul Crișana” Arad și cu Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine ,,Miorița” Chișineu Criș. Sunt expuse aproximativ 200 de animale cu valoare genetică ridicată, ovine și caprine din diverse rase și varietăți.

Premii pentru crescători

Marele premiu acordat la tombola crescătorilor de animale este o junincă gestantă din rasa Bălțată românească. Fermierii crescători de animale se pot înscrie la această tombolă în zona de expunere animale, pe baza codului de exploatație. „Nu va lipsi nici în acest an tombola pentru vizitatori cu premii oferite de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului, organizatorul târgului și firmele expozante, la aceasta vor participa toate invitatiile și biletele de intrare completate cu datele solicitate și depuse în urna”, a punctat Cimi Enache, managerul evenimentului.

Program conex

Târgul se desfășoară pe programul:

8 – 9 septembrie: 10:00 – 18:00

10 septembrie: 10:00 – 16:00

Transport gratuit din oră în oră de la stația Podgoria, începând cu ora 9:30, iar joi, în prima zi a Agromalim, începând cu ora 10:30.

Atracții din cadrul târgului Agromalim: salon de produse tradiționale, concurs de îndemânare conducere tractor, agricultura de precizie – avantajul folosirii GPS-ului in agricultura, stand cu demonstratii roboti pentru agricultura, demonstratii cu drone, conferințe de specialitate pe teme de interes pentru fermieri, informații finanțări și alte forme de sprijin pe programe naționale și europene, prezentări de firme și produse, conferințe pe domenii ca: agricultură, industrie alimentară, ambalaje, vizite în ferme de creștere a animalelor și în unități de procesare.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !