Pavel Sirbu, a doua carte

De Vasile Filip
Reactualizat la:
O lansare de gală FOTO: V.F.
O lansare de gală FOTO: V.F.
După „Pelerin la locurile sfinte”, Pavel Sîrbu a lansat, ieri, „Egiptul de la faraoni la creştinism”.

ARAD. În faţa unui public numeros şi elevat, ieri, la Biblioteca universitară „Tudor Arghezi” a Universităţii „V. Goldiş”, a avut loc lansarea cărţii „Egiptul de la faraoni la creştinism” a profesorului Pavel Sîrbu.

Deschiderea a fost făcută de ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, care a făcut o minuţioasă încadrare a cărţii în spaţiul istoric şi geografic, pornind de la vremurile precreştine în întreg teritoriu. Preasfinţia Sa aprecia că lucrarea nu se încadrează în memorialistică fiind un adevărat tratat dar, în acelaşi timp, cartea „este făcută cu multă dăruire”.

Prezentatorul noii apariţii editoriale a fost prof. Dumitru Mihăilescu: Cartea de faţă este rodul unui pelerinaj în ţara faraonilor iar Pavel Sîrbu a urmărit două obiective clare: ce anume vrea să transmită şi cărui public vrea să se adreseze. Din lectura cărţii reiese că se vrea un ghid pentru a avea la îndemână informaţii minime faţă de fascinanta cultură a acestei ţări.

Au mai făcut portrete ale autorului şi au vorbit despre carte prof. Mirela Aldescu, prof. Nicolae Pellegrini, prof. Sorin Haiduc, prof. univ. dr. Marţian Iovan.

În final, Pavel Sîrbu a mulţumit asistenţei şi a mărturisit că pregăteşte o nouă carte: despre Muntele Athos.

„Ştiam foarte multe despre Egipt dar prea puţin despre viaţa creştină de aici” (Dumitru Mihăilescu)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !