Păziţi-vă de gripa porcină!

Păziţi-vă de gripa porcină!
ARAD – Deşi nu sunt motive de panică, medicii recomandă populaţiei câteva măsuri anti-îmbolnăvire.

Dat fiind că în ţara noastră a fost confirmat un caz de gripă porcină, medicii aduc (din nou) în atenţia populaţiei câteva recomandări pentru prevenirea infectării cu virusul A (H1N1).

*Nasul şi gura vor fi acoperite cu batista personală în timpul strănutului sau al tuşitului. Batistele personale nu se împrumută; *Mâna nu va fi dusă la ochi sau la gură decât după ce a fost spălată cu apă şi săpun; *Se vor evita pe cât posibil aglomeraţiile; *Se va evita contactul apropiat cu persoane care prezintă semne clinice evidente de afecţiuni acute respiratorii (febră, tuse, strănut, ochii congestionaţi etc.).

Persoanele care prezintă simptome asemănătoare gripei se vor izola de restul familiei şi se vor prezenta la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului şi a conduitei terapeutice.

Cum se transmite?

Gripa se transmite de la om la om, atât pe cale aeriană (vorbit, strănut, tuse), cât şi prin contactul direct cu bolnavul sau diferitele obiecte personale ale bolnavului, contaminate cu secreţiile sale nazofaringiene. Noul virus gripal nu se transmite prin consumul de carne de porc sau produse din carne de porc manipulate şi prelucrate termic în mod corespunzător. Acest nou virus gripal nu a fost izolat până în prezent de la animale şi nu există indicii conform cărora virusul ar fi prezent în lanţul de producţie al cărnii de porc.

D.D.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !