PD-L pune piedică PSD?

7Comentarii
PD-L pune piedică PSD?
ARAD – Candidatul PSD pentru funcţia de consilier – amânat, jumătate din aleşi „uitând” să intre în sală.

Validarea candidatului PSD Arad pe funcţia de consilier judeţean s-a lăsat cu o… amânare, după ce jumătate din consilierii judeţeni prezenţi la şedinţa de ieri nu au mai intrat în sală, să îşi dea votul.

O şedinţă care nu anunţa mari probleme s-a terminat, ieri, într-un haos total. Reprezentanţii PSD s-au „trezit” că nici de data aceasta candidatul partidului, Ovidiu Dumitrache, nu îşi poate ocupa scaunul rămas vacant, după ce Florin Remeţan a acceptat funcţia de subprefect.

Fără cvorum pe final

Proiectul de hotărâre privind „validarea mandatului unui consilier judeţean pe postul vacant” ocupa prima poziţie pe Ordinea de zi. Preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu, a făcut propunerea de mutare a acestui proiect pe ultima poziţie, după ce a constatat că lipsesc trei din cei cinci membri ai Comisiei de validare din cadrul CJA. Propunerea sa a fost aprobată prin votul majorităţii consilierilor.

Şedinţa a decurs, în continuare, în ritmul obişnuit, majoritatea proiectelor fiind aprobate în unanimitate. La final, înainte de a se supune la vot decizia de validare (care în trecut era una formală), Nicolae Ioţcu a propus consilierilor să ia o pauză de cinci minute, „pentru completarea documentelor”. Până aici, nimic neobişnuit. Problema s-a iscat, însă, după ce au trecut zece minute, iar în sală nu s-au reîntors decât 14 consilieri, din cei 28 care au fost în total pe parcursul şedinţei. Preşedintele CJA a declarat atunci şedinţa închisă, din lipsă de cvorum, deoarece pentru continuarea şedinţei era nevoie ca în sală să fie minim 17 consilieri judeţeni.

„Ca şi şoarecii

Marius Lazăr, preşedintele PSD Arad, ne-a declarat că, atât din punctul său de vedere, cât şi din cel al organizaţiei judeţene a partidului, acest fapt este un abuz din partea colegilor din Alianţă, pe care îl va aduce atât la cunoştinţa lui Mircea Geoană, cât şi a lui Traian Băsescu. „Este un abuz ordinar al colegilor noştri de alianţă. Sunt oameni care se cred lideri adevăraţi şi se comportă ca nişte lideri periferici, minusculi. Au părăsit sala ca şi şoarecii, au dat bir cu fugiţii, când trebuia să legalizeze un act democratic, deoarece noi am pierdut un om din consiliu, prin acceptarea domnului Remeţan a funcţiei de subprefect”, a declarat Lazăr.

„Nu a fost sabotare”

Preşedintele PD-L Arad, Gheorghe Seculici, a precizat că nu este vorba, nici de departe, despre o boicotare: „Nu a fost întrunit cvorumul şi proiectul a fost amânat pentru şedinţa următoare. Face parte din regula democratică. Nu a fost nicio sabotare”. Mai mult, liderul PD-L a precizat, în legătură cu declaraţiile colegului de alianţă, că „mi se pare că domnul Lazăr are un exces de zel în exprimare. Nu este vorba de niciun abuz”.

S.B.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor