„PDL nu este o societate de binefacere”

26Comentarii
„PDL nu este o societate de binefacere”
ARAD – INTERVIU JA. Gheorghe Seculici, preşedintele Partidului Democrat Liberal Arad

Se va face o selecţie riguroasă a celor care vor să intre pe „porţile deschise” ale partidului.

Domnule preşedinte, ce v-a determinat să „deschideţi porţile” partidului?

SECULICI. Noi am deschis porţile partidului mai demult, cu deosebire în anul 2001. Atunci, Partidul Democrat a obţinut 7,2% din sufragiile electoratului şi, după o analiză serioasă a situaţiei, am decis că partidul trebuie întărit. Tot atunci am schimbat şi liderul: în locul lui Petre Roman a venit Traian Băsescu. Odată cu noul lider, în partid au mai venit şi alţi oameni noi, mulţi dintre aceştia fiind tineri. Din 2001 până acum, în partid au intrat oameni de valoare, dar trebuie să recunoaştem că, la 35% din sufragiile electoratului, cât avem astăzi, şi la responsabilităţile guvernării, avem nevoie de mai mulţi luptători. Un partid mare cum este PDL trebuie întărit încontinuu pentru a face faţă provocărilor politice.

Intră cine vrea pe „porţile deschise” ale partidului?

SECULICI. Nici chiar aşa! PDL nu e un sat fără câini şi nici o societate de binefacere. Este limpede că se face o selecţie riguroasă, aşa că nu toţi cei chemaţi intră pe porţile, fie ele deschise, ale partidului.

Care sunt criteriile cele mai importante în selectarea celor care vor să adere la PDL?

SECULICI. V-am precizat mai înainte că PDL se confruntă cu provocări majore generate de mai mulţi factori: criza economică, guvernarea şi, nu în cele din urmă, competiţia cu celelalte partide. Pentru toate aceste confruntări de ordin economic, social sau politic, e nevoie de oameni de valoare, capabili să câştige competiţia şi să facă performanţe. Iar când vorbesc de oameni de valoare, mă gândesc la competenţă, profesionalism şi eficienţă. La toate acestea trebuie să se adauge ataşamentul faţă de partid.

S-a spus că vechimea în partid este mai puţin importantă decât valoarea. Ce vor zice cei cu vechime în partid?

SECULICI. Indiscutabil, valoarea trebuie să primeze. Valoarea nu poate fi înlocuită cu vechimea. Iar cei cu vechime şi-au găsit locul lor în partid. Pentru fiecare este un loc, fiecare poate juca un rol în economia şi structurile partidului. Să mai adăugăm că cei valoroşi au fost promovaţi, dar există şi o limită a competenţei. Acolo unde este limita de competenţă, trebuie să se oprească toată lumea, în orice domeniu, inclusiv într-un partid politic. Şi, nu în ultimul rând, în PDL există disciplină, dar şi dialog. Cine este nemulţumit poate să spună. Deschidem un dialog şi rezolvăm orice diferend, de orice natură ar fi el.

Când veţi sista acţiunea „porţile deschise”?

SECULICI. Răspunsul e simplu: niciodată!

Fiecare poate juca un rol în economia şi structurile partidului“, Gheorghe Seculici.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor