Pe mana oaspetilor

De IOAN HAMZA
Terenul de fotbal din Bujac, pe care joacă Olimpia a fost câştigat după lupte grele şi aproape interminabile duse de inimosul Petre Botiş pe mai multe planuri pe care nu doresc să le detaliez acum. Ceea ce contează este că una dintre cele mai autentice echipe arădene, “Olimpia”, are teren propriu, chiar dacă la limitele ( sau puţin sub) regulamentare ca dimensiuni. Ar fi ok dacă biserica penticostală “Gloria” aflată la aprox 40 de m în lateral i-ar mai ceda vreo 4 metri din parcarea acesteia.

În fine, Olimpia, are jucători aproape toţi din Bujac, toţi trup şi suflet pentru prestigiul cartierului arădean. Faima orgoliului lor nu este sau nu a fost prea inocentă, amenzi peste amenzi din partea Comisiei de disciplină a AJF-ului, baremuri plătite cu întârziere ( multe baremuri sunt plătite din chete ale jucătorilor şi ale unor susţinători, gen Dorel Avram, Neluţu Ardelean sau Gheorghe Bontea.

Sătul să tot fie pedepsiţi, Gheorghe Lazăr, actualul antrenor, a pus piciorul în prag şi el personal închide, înainte de a începe partidele disputate acasă, toate căile de acces spre incinta terenului, apoi ascunde cheile în propriul buzunar.

Sâmbătă, problemele disciplinare au venit din partea oaspeţilor, mai precis din partea unuia singur, chiar căpitanul echipei Alunişului, Ioan Sas.

Deşi scorul era favorabil echipei lui ( 1-2 ), în min 51, la o decizie a centralului Mako, Sas a protestat vehement. Arbitrul i-a acordat cartonaş galben, moment în care tot arsenalul de înjurături şi ameninţări au ieşit din gura celui pe care îl lăudasem după partida de la Sîmpaul. A urmat, bineînţeles, eliminarea cu tot circul aferent. Coechipierii arţăgosului Sas cu greu l-au potolit. Sas este un jucător talentat, nimeni nu neagă, chiar la vârsta lui joacă mult mai bine ca mulţi alţii mai tineri, dar zecile de eliminări şi amenzi pe care le-a primit de-a lungul campionatului şterg cu totul realizările lui din joc.

Şi în echipa Bujacului sunt jucători cunoscuţi pentru” personalitatea “ lor excesivă, Salka fiind unul dintre aceştia. Ei bine, sâmbătă, Flavius Salka şi-a dojenit coechipierii când aceştia încercau să comenteze la deciziile brigăzii de arbitri.

Revenind la joc, gazdele încep în forţă şi în min 6 Lovin scutură bara transversală a porţii Alunişului.

Un minut mai târziu, Salka şutează superb de la marginea suprafeţei de pedeapsă, însă portarul oaspete, Kovacs , are un refelex extraordinar şi scoate mingea în corner.

Nici oaspeţii nu se lasă mai prejos şi Ilieş ratează o ocazie mare în minutul 17.

Dumitrean de la Olimpia , ratează incredibil cu capul în minutul 21. Ratările se răzbună şi în minutul 30, Borza face avantaj pentru Aluniş ( 0-1), în urma unei greşeli copilăreşti a mijlocaşului bujăcan Ienăşescu.

Gazdele egalează cu 2 minute înainte de pauză printr-un şut al lui Lovin, portarul Kovacs fiind mascat de o pădure de picioare. Nu se scurge decât un minut , moment în care Alunişul trece iar în avantaj, după ce Banciu profită de o superficialitate a fundaşului Dumitrean.

De necaz, Neluţu Ardelean nici nu intră la pauză în vestiar, iar Lazi, antrenorul bujăcanilor se autocompătimea :” N-am atâtea rezerve câte aş dori să bag în teren”.

În repriza a doua, vine minutul 51, când Sas îşi lasă coechipierii în inferioritate numerică, de care bineînţeles gazdele profită şi în minutul 60, vulpoiul Ardelean prinde un lob perfect peste Kovacs egalând . Inevitabilul se produce în minutul 66, când Both înscrie dintr-o contră golul aducător de 3 puncte pentru Olimpia Bujac.

Olimpia Bujac: Gyurcovici, Şeran, Dumitrean, Martin, Pascariu, Crişan, Salka, Ienăşescu, Lovin, Ardelean, Both.. Antrenor: Lazăr Gheorghe

A.S. Aluniş: Kovacs, Şerb, Dărău, Banciu, Braiţ( Bechia), Borza, Ilieş, Rusu, Popescu ( Iova), Stanciu( Văleanu), Sas Antrenor: Banciu Marius

Arbitri: Mako Andras, Ardelean Ioan, Mako Sebastian Obs. AJF Dan Ologeanu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !