Pedro Negrescu și Tatiana Pocinoc – invitați ai Filarmonicii

De M.C.B.
Pedro Negrescu și Tatiana Pocinoc – invitați ai Filarmonicii
© Afişul evenimentului
Încă o seară de excepţie la Filarmonică. O reconfirmare a valorilor şi a geniului mozartian în spiritul Concertului în do minor pentru pian, K. 491 şi al uneia dintre cele mai pline de vitalitate uverturi de operă, aceea la Nunta lui Figaro K.492, justifică prima parte a programului simfonic al concertului din 22 septembrie 2016, de la ora 19.00 din Sala Cercului Militar.

O sincronizare de eforturi creatoare, un acelaşi an prolific,1786, o capitală europeană a muzicii, Viena, şi aceeaşi scenă de la Burgtheater, pe care Mozart s-a străduit să o domine ca pianist virtuoz şi compozitor de operă, sunt punctele comune ale acestor senzaţionale partituri propuse de dirijorul Pedro Negrescu şi solista invitată a serii, pianista Tatiana Pocinoc.

Franz Schubert şi cea de a V-a sa simfonie, în si bemol major, acoperă capitolul simfonic al programului, completând imaginea aceleiaşi Viene muzicale, încărcată de parfumul primelor decenii ale secolului romantic. Considerată drept cea mai reuşită dintre lucrările simfonice timpurii ale compozitorului, scrisă în 1816, la vârsta de 19 ani, Simfonia în si bemol major dezvăluie o compatibilitate perfectă cu idealurile mozartiene, mărturisind prin frumuseţea ei melodică, dar şi prin perfecţiunea formelor ei, aceiaşi simplitate, rigoare sau puritate.

3 concert filarmonica0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !