Pelerinaj de Florii

Pelerinaj de Florii
Prezenţă arhierească la tradiţionalul pelerinaj de Florii din Parohia arădeană Scânteia.

În ajunul Praznicului împărătesc al Floriilor, în Parohia Scânteia – Domeniul Lupaş, Protopopiatul Arad, la iniţiativa părintelui paroh Gabriel-Ioan Vladu, s-a desfăşurat tradiţionalul Pelerinaj de Florii, pentru a ne aminti de momentul Intrării Mântuitorului Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului. Organizarea acestui pelerinaj în Parohia Scânteia se află la cea de-a doua ediţie şi nădăjduim să dăinuie peste veacuri. Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a participat la această frumoasă procesiune de aducere şi sfinţire a sălcuţelor pentru a întări tradiţia străveche în părţile Aradului.

Înaltpreasfinţia Sa a fost întâmpinat la intrarea pe Domeniul Lupaş de către un sobor de preoţi din parohiile învecinate; tineri şi copii îmbrăcaţi în frumoase straie tradiţionale, purtând în mâini ramuri de salcie, icoane, prapori şi făclii, de unde au parcurs împreună drumul până la biserică, unde a săvârşit slujba Vecerniei, în cadrul căreia s-au rostit ectenii speciale pentru tinerii şi pelerinii prezenţi la această procesiune.

În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, Chiriarhul a vorbit despre tradiţia procesiunii cu ramuri de salcie în ajun de Florii şi semnificaţia ei, ca urmare a Mântuitorului pe calea Ierusalimului ceresc.
După Vecernie, în faţa bisericii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a rostit rugăciunea de binecuvântare a sălcuţelor care au fost apoi luate de credincioşi spre asezarea lor acasă alături de icoane.
Protos. dr. Iustin Popovici

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !