Pelerinajul tuturor credincioşilor, la Basilica Maria Radna

De Diana Dutu
1Comentariu
Pelerinajul tuturor credincioşilor, la Basilica Maria Radna
Cu prilejul Adormirii Maicii Domnului, slujbele au fost oficiate în patru limbi. Mesajul sărbătorii: „viaţa nu se termină într-un mormânt, ci se împlineşte în Dumnezeu”.

Peste 10.000 de credincioşi catolici şi de alte religii s-au aflat, zilele acestea, la Basilica Papală Maria Radna, la Pelerinajul în cinstea solemnităţii Ridicării cu trupul şi cu sufletul la cer a Maicii Domnului (Adormirea Maicii Domnului).

„De obicei nu ne place să vorbim despre sfârşitul vieţii care este trecătoare, nu ne place această temă, şi încercăm să o evităm, să o ocolim, dar suntem confruntaţi cu realitatea morţii destul de des, când moare cineva din familie, prieteni, colegi, vecini, dar şi când auzim de războaie, atentate, accidente cu mulţi morţi, trebuie să recunoaştem că moartea face parte din viaţa omului. Maica Domnului ne arată drumul omului spre Dumnezeu, un drum însoţit de încredere în iubirea lui Dumnezeu. De aceea şi afirmăm că această zi este o sărbătoarea a propriului nostru viitor. Este o consecinţă logică a vieţii. Sfântul Paul scrie că «Hristos este primul care a înviat şi fiindcă El a înviat, vom învia şi noi cei care am crezut în El». Iar în scrisoarea către Tesaloniceni spune «să nu vă întristaţi ca cei fără speranţă. Speranţa noastră este învierea şi viaţa veşnică». Mesajul cel mai important al acestei sărbători este: cred în învierea celor morţi şi cred în viaţa veşnică. Viaţa nu se termină într-un mormânt, ci se împlineşte în Dumnezeu. El este marele mister al vieţii noastre omeneşti, fără Dumnezeu viaţa noastră ar fi lipsită de sens”, a subliniat, pentru Mediafax, preotul paroh al Basilicii Papale Maria Radna, Andreas Reinholz.

Slujbe în patru limbi

La Mănăstirea de la Radna s-au oficiat slujbe în patru limbi: română, maghiară, germană şi croată. Slujbele au început sâmbătă de la ora 11.00, cu o slujbă oficiată de către ES Msgr Bocskei Laszlo, episcop de Oradea, iar la ora 21.00 a avut loc un concert de trompetă. Duminică, 14 august, slujbele au fost oficiate de la ora 8.00 dimineaţa, în mai multe limbi, iar cu începere de la ora 20.00 a avut loc un rozariu în patru limbi şi devoţiune. Luni, 15 august, slujbele au început la ora 7.30 dimineaţa, iar sfânta de liturghie solemnă a fost oficiată cu începere de la ora 11.00, în limbile română-mahiară-germană de către ES Monseniorul Martin Roos, Episcop de Timişoara. Slujbele continuă până după ora 19.00.

Două concerte

În cele trei zile de pelerinaj, la Basilica Papală Maria Radna au fost programate şi două concerte inedite. Sâmbătă, de la ora 21.00, a avut loc un concert de trompetă, iar luni, la ora 17.00, credincioşii vor putea asista la un concert de muzică meditativă, susţinut de Gheorghe Iovu din Timişoara.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor