Penalităţi la plata impozitelor

4Comentarii
Penalităţi la plata impozitelor
ARAD – În primele trei luni din acest an s-au adunat mai mulţi bani la bugetul local faţă de perioada similară din 2009.

31 martie a fost ultima zi în care arădenii şi-au putut plăti impozitele şi taxele locale aferente semestrului I din acest an fără penalităţi.

Circa 90.000 de contribuabili (persoane fizice şi firme) s-au achitat de această obligaţie, unii plătind taxele doar pe primul semestru, alţii preferând să achite integral taxele, beneficiind de o reducere de 5%. S-au adunat, astfel, la bugetul local, peste 35 de milioane de lei, cu circa 15% mai mult decât încasările din aceeaşi perioadă a anului trecut. Cei mai mulţi bani s-au adunat din impozitul pe clădiri, circa 17 milioane de lei, iar din impozitul pe terenuri, peste 3 milioane de lei. Începând din 1 aprilie, arădenilor întârziaţi cu plata impozitelor aferente semestrului li se vor calcula penalităţi, 0,1% pe zi.

Sistemul on-line, îmbunătăţit

De câteva zile, arădenilor care îşi plătesc on-line impozitele şi taxele locale li se diminuează soldul corespunzător sumelor achitate în doar o oră. „Timpul a fost mult scurtat. Până acum soldul era diminuat cu o întârziere de câteva zile, întârziere dată de procedurile de decontare interbancare”, spune directorul Direcţiei Venituri, Pavel Neamţiu. Acesta speră că prin îmbunătăţirea sistemului electronic de consultare şi plată a taxelor şi impozitelor locale să crească încrederea în rândul arădenilor, în ceea ce priveşte plata on-line. „Sistemul beneficiază de elemente de securizare pentru evitarea fraudăării conturilor de plată”, adaugă Neamţiu. Numărul contribuabililor arădeni care folosesc acest sistem modern de plată este în creştere. În acest an, până acum, aproape 1300 de persoane fizice şi circa 50 de firme şi-au achitat on-line impozitele locale.

JA – G.K.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor