Pensii recalculate din oficiu

2Comentarii
Pensii recalculate din oficiu
Începând de la 1 ianuarie 2016 a intrat în vigoare un articol de lege care îi vizează pe pensionarii ale căror drepturi de pensie s-au deschis anterior datei de 1 ianuarie 2011 si care NU AU BENEFICIAT de majorarea punctajelor anuale sau de majorarea punctajului pentru perioadele realizate în condiţii speciale după data de 1 aprilie 2001.

„La numărul total de puncte realizate până la data prezentei recalculări se adaugă numărul de puncte corespunzător majorării rezultate în urma aplicării prevederilor Legii nr.192/2015, la determinarea punctajului mediu anual utilizându-se stagiile complete de cotizare prevăzute de Legea nr.263/2010, corespunzătoare fiecărei situaţii” – se arată într-un comunicat al Casei Judeţene de Pensii. În situaţia în care, în urma recalculării rezultă un punctaj mediu anual mai mic, se menţine punctajul mediu anual şi cuantumul aferent aflat în plată sau cuvenit la data recalculării. Recalcularea prevăzută de prezenta lege se efectuează DIN OFICIU în termen de 24 de luni, calculat de la data de 1 ianuarie 2016. Drepturile de pensie recalculate potrivit se cuvin şi se plătesc începând cu data de 1 ianuarie 2016.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor