Pensionari, au sosit biletele de tratament!

De Diana Dutu
Reactualizat la:
Pensionari, au sosit biletele de tratament!
ARAD. Aşa cum anunţam săptămâna trecută, începând de luni, 16 februarie, vârstnicii arădeni pot merge la tratament cu bilet de la Casa de Pensii.

„Până în prezent, ne-au fost repartizate, pentru anul 2015, 2.530 bilete de tratament numai în staţiunile în care CNPP are baze proprii de tratament, împărţite în 19 serii, în perioada 16.02.2015 – 03.12.2015, ultima serie având începerea sejurului în data de 03.12.2015. Durata unei sejur este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile” – spune Mihaela Vasil, director al CJP Arad.

Cele mai multe bilete de tratament s-au primit în staţiunile din judeţul Arad şi împrejurimi: Moneasa – TBRCM Codru Moma -1.714 locuri; 1 Mai – TBRCM Hotel Ceres – 399 locuri; Buziaş – TBRCM Hotel Silvana – 94 locuri; Geoagiu – TBRCM Hotel Ceres – 211 locuri.

Contribuţia individuală a pensionarilor la plata biletului de tratament este de 50% din cuantumul total brut al drepturilor de pensii, inclusiv din pensia brută acordată de casele de pensii sectoriale şi/sau câştigul brut de natură salarială (în cazul în care pensionarul lucrează) din luna anterioară celei în care se face repartiţia biletului. În cazul în care contribuţia individuală depăşeşte preţul integral al biletului, persoana îndreptăţita plăteşte preţul integral al acestuia.

Soţii sau soţiile pensionarilor sau asiguraţilor care nu au calitatea de asiguraţi ai sistemului public de pensii (pensionar sau salariat) nu pot beneficia de bilet de tratament în calitate de însoţitor al titularului. De asemenea, copiii minori ai pensionarului sau asiguratului nu mai beneficiază de bilet de tratament în calitate de însoţitor.

Variante

Cererile se pot depune prin poştă (str. Voluntarilor, nr. 2/A), prin fax (0257-214 061) sau pe e-mail (pensii@rdslink.ro).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !