Pensionarii şi salariaţii, aproape de egalitate

8Comentarii
Pensionarii şi salariaţii, aproape de egalitate
ARAD - Dacă în alte judeţe un salariat este nevoit să susţină mai mult de un pensionar, în judeţul nostru, potrvit Direcţiei Judeţene pentru Statistică Arad, un pensionar este „ţinut în spate” de ceva mai puţin de un salariat.

Astfel că dacă în total Aradul are o populaţie de circa 420 de mii de locuitori, pensionarii şi salariaţii însumează peste două sute de mii de arădeni.

La final de an 2009,  arădenii care figurau ca fiind salariaţi depăşeau cu aproximativ 17 mii numărul celor care beneficiau de pensii. În atare condiţii se poate spune că 0.85  pensionari sunt susţinuţi de un salariat arădean, o situaţie ce nu se regăseşte şi la nivel naţional, unde numărul pensionarilor este inferior celui a salariaţilor.

Pe de altă parte însă, Aradul mai numără şi peste 14 mii de şomeri, iar de la bugetul asigurărilor sociale sunt plătite peste 190 de mii de drepturi de prestaţii sociale. În ceea ce privesc pensiile şi salariile, o pensie medie atinge cam 50% din nivelul unui salariu mediu. Cu 676 de lei pe lună trebuie să se descurce, în medie, un pensionar arădean, în timp ce un salariat are la dispoziţie un venit de 1.254 lei.

JA-A.P.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor