Penticostalii români la 85 de ani

2Comentarii
Penticostalii români la 85 de ani
ARAD – La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc, la Arad, aniversarea a 85 de ani de la înfiinţarea primei biserici penticostale din România. VIDEO

În zilele de 9-10 noiembrie a.c., la Biserica Betania din Arad s-au celebrat 85 de ani de existenţă a Bisericii Penticostale din România, omagiind astfel deschiderea primei biserici penticostale româneşti pe meleagurile arădene, la Păuliş, în casa familiei Gheorghe şi Sida Bradin.

Sărbătoarea, la care au participat aproape 300 de păstori din toate Comunităţile regionale, a debutat cu un timp special de rugăciune la care au slujit mai mulţi păstori din ţară precum şi corul şi fanfara bisericii Betania. Au urmat mesaje de salut şi apreciere transmise de slujitori români din Diaspora: Mitică Rus din Spania, Bura Nicolae din Austria, Nicky Pop din Portland, SUA, Gigi Munteanu din Italia şi Căuneac Daniel din Grecia. Dintre invitaţii străini au transmis mesaje Bob Schmidt (Church of God), Rick Cunningham (Assemblies of God) şi Victor Gom, reprezentantul organizaţiei evanghelistice a lui Franklin Graham. Din partea Uniunii Bisericilor Baptiste din România a transmis un mesaj de încurajare secretarul general, pastorul Ionel Tuţac,.

Dr. Pavel Riviş Tipei, preşedintele Cultului a prezentat un material omagial special, evocând „anumite momente din istoria Bisericii Penticostale Române, aşa cum Bradin Gheorghe a prezentat-o într-un manuscris, Sandru Trandafir în cartea intitulată «Istoria Bisericii Penticostale din România», dar şi din mărturiile unor fraţi în vârstă, care au trăit acele vremuri ale începutului, sau ale unor fraţi ai căror părinţi au fost folosiţi direct de Dumnezeu atunci când Biserica Penticostală s-a născut şi în ţara noastră”. Au urmat mărturii emoţionante prezentate de trei dintre pastorii veterani ai Cultului: Ardeu Petru, Borlovan Cornel şi Marin Sandu.

La Sala Sporturilor din Arad, a avut loc un serviciu divin special la care au participat şi numeroşi credincioşi din bisericile penticostale din municipiul Arad şi împrejurimi. Pastorul Moise Lucaci, vicepreşedintele Cultului, a predicat din Iosua 14 un mesaj de îmbărbătare pentru frăţietatea penticostală despre Caleb la 85 de ani: „Caleb a păstrat o inimă curată, a urmat în totul Calea Domnului, iar puterea din tinereţe i-a rămas aceeaşi: «am tot atâta putere cât aveam atunci» (Iosua 14.11). Lui Caleb nu i-a fost frică de uriaşii din Canaan (fiii lui Anac), nici în tinereţe, nici la 85 de ani, când i-a învins singur cucerind Hebronul. Fie trăirea şi puterea lui Caleb puterea dată de Domnul bisericii penticostale române la 85 de ani de existenţă!”

D.P.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor