Pentru a patra oară vicepreședinte al FEDE

De Vasile Filip
Reactualizat la:
Noua conducere
Noua conducere
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, reales pentru al patrulea mandat în onoranta funcţie de vicepreşedinte al Federaţiei Europene a Şcolilor Superioare (FEDE)

O delegaţie condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedinte al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, vicepreşedinte FEDE, a participat, în perioada 23-25 aprilie 2015, la Lausanne (Elveţia), la Adunarea Generală a Federaţiei Europene a Şcolilor Superioare (FEDE), organizaţie cu statut participativ pe lângă Consiliul Europei.

Lucrările Adunării Generale au debutat cu prezentarea noilor şcoli şi universităţi, care au primit statutul de instituţii membre ale aceastei prestigioase organizaţii.

În cadrul Adunării Generale, a fost prezentat raportul anual al federaţiei cât şi o sinteză a realizărilor celor peste 50 de ani de existenţă a FEDE, unde a fost subliniată poziţia importantă, la nivel european şi internaţional, pe care a ocupat-o Federaţia Europeană a Şcolilor Superioare, în domeniul educaţiei, de-a lungul acestor ani. Cei prezenți la întrunire au făcut referiri și la parteneriatele europene constituite de FEDE prin proiectele susţinute de Comisia europeană, care promovează vizibilitatea europeană a federației.

Lucrările Adunării Generale FEDE s-au încheiat cu alegerea noului Comitet şi Consiliu Executiv şi a noului preşedinte al Federaţiei Europene a Școlilor Superioare în persoana doamnei prof. dr. Claude Vivier Le Got, de profesie economist şi preşedinte al Grupului şcolar EAC (Ecoled’Art et de Culture) din Paris. Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector fondator și președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a fost reales, în funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Europene a Şcolilor Superioare, pentru al patrulea mandat, alături de alţi trei noi vicepreşedinţi, care vor avea misiunea de a promova, în ţările europene, reforma educativă, creşterea calităţii învăţământului privat şi valorile FEDE.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, vicepreşedinte FEDE, a subliniat: „A fost o întâlnire extrem de fructuoasă, la care au participat reprezentaţi a peste 500 de şcoli şi universităţi aderente la FEDE din ţări europene, dar şi din ţări francofone, precum Maroc, Algeria, Senegal şi Coasta de Fildeş. Din noua conducere aleasă, prin vot secret, fac parte reprezentanți a celor 30 țări membre FEDE, care își propune reînoirea, în condițiile actuale, a misiunii realizării obiectivelor Federaţiei Europene a Şcolilor Superioare în domeniul învățământului privat. Prima întâlnire este fixată pe data de 9 iunie, la Paris, unde se va prezenta noua strategie a învățământului privat european. Mulţumesc noului preşedinte FEDE, în persoana doamnei prof. dr. Claude Vivier Le Got, pentru încrederea pe care mi-a acordat-o, alături de care Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” îşi va continua misiunea de a promova învăţământul privat în spaţiul european”.

Daniel Albu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !