Pentru ce sună arădenii la Poliția Locală?

De Valentin Goran
12Comentarii
Pentru ce sună arădenii la Poliția Locală?
© Polițiștii locali în acțiune FOTO: JA
În șapte zile polițiștii locali arădeni au înregistrat 260 de apeluri telefonice.

Am fost curioși să aflăm câte apeluri au primit polițiștii locali în perioada 4 – 10 ianuarie și pentru ce sună arădenii ca să le ceară ajutorul, dar și câte amenzi au aplicat în această perioadă. Am aflat că în șapte zile au fost întocmite 16 procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor în valoare totală de 5.071 de lei, puțin peste 1.100 de euro. Dintre acestea polițiștii din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice și Parcări au întocmit 7 procese verbale în valoare de 870 de lei, iar cei din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică au întocmit opt procese verbale în valoare de peste 2,2 mii de lei.

De ce au sunat arădenii?

În cartierul Aurel Vlaicu, polițiștii locali au fost chemați pentru că un locatar fuma pe casa scării, acesta le-a promis polițiștilor în fața administratorului că nu va mai face acest lucru. În cartierul Bujac, copii din zonă se agață de autoturisme pentru a aluneca, însă „distracția” lor a fost întreruptă la scurt timp după apelul telefonic. Deoarece nu au îndepărtat zăpada de pe trotuarul din fața caselor, în apropiere de centru, doi proprietari au fost sancționați după ce polițiștii locali au fost solicitați telefonic. În cele șase zile au fost legitimate 89 de persoane. Totodată, polițiștii locali au strâns 34 de oameni ai străzii, însă aproape toți au refuzat să meargă la Adăpostul de noapte de pe strada 6 Vânători.

Zilnic, peste 40 de apeluri

Tot în această perioadă polițiștii locali din cadrul Serviciului Dispecerat și Monitorizare au înregistrat nu mai puțin de 260 de apeluri, în medie câte 43 în fiecare zi. Dintre acestea 151 au fost apeluri primite și 109 efectuate. În cele șase zile au fost înregsitrate 33 de sesizări telefonice, în medie câte cinci pe zi. Colegii lor de la Biroul Evidență Procese Verbale și Identificări Persoane au efectuat 346 identificări de persoane și autoturisme în bazele de date ale M.A.I. și au distribuit 50 de invitații, puse la dispoziție de SPCLEP Arad, persoanelor cu acte de identitate expirate și minorilor care au împlinit vârsta de 14 ani și nu au acte de identitate.

7 zile… 250 de amenzi

Polițiștii locali din cadrul Biroului Supraveghere Comunitară au întocmit în această perioadă nu mai puțin de 250 procese verbale de constatare și sancționare, emise de RECONS. Vorbim de arădenii care au parcat autoturismele în zonele cu plată și nu și-au cumpărat tichet. În această perioadă s‐au aflat pe rolul instanțelor de judecată un număr de 30 de dosare.

Taguri: ,


12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor