Pentru ce sună arădenii la Poliția Locală

De Valentin Goran
2Comentarii
Pentru ce sună arădenii la Poliția Locală
© Poliția Locală Arad, sute de intervenții Foto: V.G.
Sunteți curioși care sunt sesizările pe care le-au făcut arădenii în perioada 21 – 27 septembrie, către Poliția Locală Arad?

Am fost curioși ce sesizări primesc polițiștii locali arădeni în decursul unei săptămâni și pentru asta ne-am uitat pe o statistică săptămânală. Este vorba de perioada 21 – 27 septembrie, zile în care sesizările au curs. Noi am selectat câteva dintre ele pentru a vă da seama cum decurge o săptămână din viața unui polițist local și cu ce se confruntă aceștia. În mare parte, arădenii au sesizat Poliția Locală pentru a dispersa oamenii străzii, a calma persoane recalcitrante, a îndepărta cetățeni care se ușurează pe spațiul public și a surprinde arădeni ce depozitează moloz pe unde îi taie capul.

Sesizări ale arădenilor

Iată cum sună câteva din sesizările arădenilor din săptămâna pe care am amintit-o mai sus. Pe strada Roșiorilor, în spatele CPL, un om al străzii care doarme în zonă și face mizerie. Persoana a fost identificată, sancționată și îndepărtată din zonă. O altă solicitare preluată prin stație, o persoană de sex masculin, aflată în incinta Primăriei Municipiului Arad, a făcut scandal și a încercat să intre abuziv la etajul unu, fără a respecta programul de acces. Persoana a fost identificată, sancționată și îndepărtată din zonă. Continuăm cu o sesizare pe strada Făt Frumos, la un bar unde se aude muzică la intensitate mare, deranjând locuitorii. La fața locului, sesizarea s‐a confirmat. Reprezentantul legal al societății a fost sancționat contravențional. Următoarea sesizare vine de pe strada Mețianu, în legătură cu un om al străzii care a fost reperat de polițiști ulterior, legitimat, avertizat verbal și îndepărtat din zonă.

Lipsa mică… în sensul de la Podgoria

Și da, am ajuns și aici, arădenii au apelat la polițiștii locali după ce un om al străzii își satisfăcea necesitățile fiziologice în sensul giratoriu de la Podgoria. Persoana a fost identificată, sancționată contravențional și îndepărtată din zonă. Pe strada Poetului, un auto marca Suzuki ocupa spațiul verde. Proprietarul a fost avertizat. Pe strada Șoimului, nr.1 – mai multe persoane au intrat în curtea fostei fabrici de tutun și au aprins un foc. La fața locului a fost găsit portarul, cu care s‐au verificat incintele fostelor hale, unde a fost depistat un incendiu de mici dimensiuni. La fața locului nu a fost găsită nicio persoană, iar incendiul a fost lichidat. Urmează două sesizări pentru depozitare moloz, una în Pădurea Ceala și una la UTA. Niciuna nu se confirmă. Mai exact, până ce polițiștii locali au ajuns nu au mai găsit pe nimeni la locul indicat. În total, polițiștii locali au legitimat 85 de persoane (în medie 12/zi), au întocmit 17 procese‐verbale de constatare și au împărțit sancțiuni în valoare de 5.101 lei.

50 de persoane… fără buletin

Un alt lucru care ne-a atras atenția sunt cele 50 de invitații trimise de SPCLEP Arad persoanelor care au acte de identitate expirate și minorilor care au împlinit vârsta de 14 ani și nu au act de identitate. Vorbim de străzile: Tribunul Andreica, Sibiului, Remus, Preparandiei, Patria, Ialomiței, Iakob Cardos, Hunedoarei, Grigore Ureche, Emil Gârleanu, Dornei, Cuza Vodă, Ciocârliei, Spătarul Borcea, Badea Cârțan, Heim Domokos, Plevnei, Piața Arenei, Calea Romanilor, Șelimbăr, Clopoțeilor, Hatman Arbore, Dunării, Arțarului, Ștefan Tenețchi.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor