Pentru educaţia copiilor romi

Pentru educaţia copiilor romi
ARAD - La iniţiativa deputatului Claudia Boghicevici, pe lângă biserica „Oaze de viaţă” a fost inaugurată prima ludotecă pentru copiii romi din Arad.

Vineri, la eveniment au participat reprezentanţi ai tuturor factorilor implicaţi, inclusiv finanţatorul, pastorul Uli Schmidt, din Germania.Copiii se vor întâlni la ludotecă de trei ori pe săptămână, unde se vor juca, dar vor şi învăţa, sub supravegherea a doi dascăli cu experienţă în activitatea cu copiii romi, după o programă cu teme de educaţie şcolară şi civică. „Am conceput ludoteca în aşa fel încât să-i ţinem şi pe părinţii acestor copii aproape şi chiar să lansăm conceptul de educaţie a adulţilor prin copii.

Demersul meu nu se va opri aici. Intenţionez să iau legătura cu Autoritatea pentru romi, să găsim în parteneriat surse de finanţare pentru copiii aflaţi în dificultate„ a declarat deputatul arădean. Claudia Boghicevici a mai adăugat că, prin intermediul Fundaţiei Pro Prietenia, copiii vor beneficia şi de lapte şi corn, de la copiii din şcoli care donează, voluntar, gustarea.Deasemenea, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară, se fac demersuri pentru asigurarea unei mese calde pe zi pentru cei mai nevoiaşi dintre copii.

JA-S.T.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase