Pentru sanatatea aradenilor

De Daniel Albu
Pentru sanatatea aradenilor
Analize gratuite arădenilor realizate de studenții mediciniști ai Universității „V. Goldiș”

ARAD. Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, Asociația Studenților Mediciniști Arădeni, Asociația ALUMNI UVVG, Centrul Cultural Județean Arad și Consiliul Județean Arad, organizează, în perioada 28-31 octombrie, cea de-a IV-a ediție a „Săptămânii Sănătății în Arad”, unul dintre cele mai importante proiecte de voluntariat din domeniul sănătăţii în România.
Cu această ocazie, arădenii sunt așteptați la rectoratul Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, Bulevardul Revoluției, nr. 94-96, în Aula „Ștefan Cicio Pop”, unde pot beneficia de un set de analize minime care cuprinde măsurarea valorii tensiunii arteriale, a glicemiei, a saturației oxigenului în sânge, a frecvenţei cardiace și a indicelui de grăsime în organism.
„Cu ocazia Săptămânii Sănătății în Arad – a spus asist univ. Sebastian Popescu, președintele Asociației Studenților Mediciniști Arădeni – invităm toți arădenii la rectoratul Universității de Vest „Vasile Goldiș” pentru a le oferi un set de analize minime care cuprinde valoarea tensiunii arteriale, a glicemiei,a saturației oxigenului în sânge, a frecvenţei cardiace și a indicelui de grăsime în organism, totul în favoarea sănătății arădenilor. Contează foarte mult calitatea vieții pacienţilor. Acțiunile noastre din ultimii ani au avut ca beneficiari direcți aproximativ 15.000 de pacienți. Am avut proiecte și în unitățile de învățământ, atât în municipiu cât și în județ. Acțiunile noastre de prevenție sunt deschise tuturor categoriilor de vârstă, indiferent de clasa socială, probabil cu o preponderenţă mai mare în rândul persoanelor de vârsta a doua, între 40-60 de ani”.
Asist. univ. Paul Deme, din cadrul Facultății de Medicină a Universității de vest „Vasile Goldiș din Arad, a precizat: „Una dintre principalele noastre acțiuni de prevenție de pe parcursul anului este „Săptămâna Sănătății în Arad”, în cadrul căreia evaluăm un număr mare de pacienți. De asemenea, supraveghem activitatea studenților în cadrul acestei acțiuni. Studenții noștri beneficiază încă din anul I de un contact direct cu pacienţii, pentru a avea o activitate cât mai bogată din punct de vedere al actului medical. Ne bucurăm că participă în număr cât mai mare, fiind în beneficiul lor, dar mai ales a populației”.
Tărlungeanu Brândușa Maria, studentă la Medicină generală, anul IV, a declarat: „Suntem la dispoziția arădenilor pentru a le măsura tensiunea arterială, glicemia, greutatea, frecvența cardiacă. În general, dorim să aflăm dacă populația noastră este sănătoasă. Am participat la astfel de acțiuni în toți cei patru ani de când sunt studentă”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !